avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii pod la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii pod la bloc

Salut am si eu o intrebare eu stau la etajul 4 ultimul fiind , si am probleme cu acoperisul .
Am vorbit cu cel de la asociatie despre aceasta problema si drept raspuns mi-a dat ca a convocat sedinta cu locatarii dar ei nu au venit in aceelasi timp se sub intelege precum ca locatari nu isi prezinta interesul sa puna bani la reparatii.
Ce se poate face sa ii obligam sa vina si ei cu aportul lor?
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2018
romannemultumit83, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:29, 9 Martie 2018
Domnu' Nemultumitul,
Va rog sa dati o cautare specializate pe fratele Google, ceva de genul - Asociatii de proprietari, repararea terasei blocului. Poate gasiti si o postare de-a mea in care am explicat de m-am plictisit cum se procedeaza in astfel de cazuri.
In primul rand, dvs. si poate si ceilalti vecini de la etajul 4, intocmiti o notificare unde explicati ce probleme aveti si o inregistrati la as. prop. Cei de la asociatie nu au sa mai indrazneasca sa va trimita la plimbare ca in cazul aratat mai sus. Asteptati raspunsul de la asociatie, ca altceva nu aveti ce face acum. Intre timp, mai studiati ce v-am propus si daca mai este cazul mai discutam.
Succes!
Buna seara! Domnule Grecu,cum pot proceda daca ma aflu intr-o situatie asemanatoare, dar dupa ce am facut notificarea, doamna de la administratie a facut o sedinta cu cei din bloc, au fost intrebati daca sunt de acord sa punem cu totii bani pentru hidroizolatia blocului, raspunsul lor a fost negativ pe motiv ca lor nu le ploua in cap si ca acoperisul e treaba mea.Si de atunci a ramas asa.II pare rau dar nu are ce face.
Doamna,
Aceasta chestiune trebuie rezolvata, indiferent de vrerea unora sau a altora. Mai mult, nu administratorul se ocupa de aceasta chestiune...
Eu, mai sus v-am dat o sugestie , sa cautati si alte discutii pe aceasta tema, in fine:
- proprietarii de la ultimul nivel, cei carora le ploua in casa, sa notifice as. proprietari;
- presedintele formeaza o comisie de constatare, se deplaseaza la locuintele dvs.;
- se face constatarea, se intocmeste un P.V. de costatare;
- daca cele reclamate de proprietari se confirma, presedintele da dispozitie administratorului sa caute firme specializate in efectuarea de lucrari de hidroizolare; firmele ofertante se deplaseaza la fata locului, contata, masoara si in final intocmeste un deviz de cheltuieli;
- com. ex. alege din cele 2-3 oferte, firma cu care se va lucra;
- se afiseaza la avizier devizul de cheltuieli, iar administratorul va introduce pe urmatoarea lista de plata, repartizarea cheltuielii pe fiecare proprietar, proportional cu cota-parte indiviza de proprietate:
este bine ca aceasta cheltuiala sa fie achitata in 2-3-4 transe, astfel incat, la inceperea lucrarilor sa aveti un fond de reparatii, macar la nivelul a 75% din suma respectiva;
- se incheie un contract de prestari servicii cu firma;
- se executa lucrarea;
- se intocmeste un P.V. de receptie;
- se preda lucrarea si se stabileste/hotaraste ca pe terasa sa nu fie permis accesul, decat in situatii speciale;

Cam asa se poate rezolva aceasta chestiune si sa va dispara din memorie, ca in cazul in care se produc infiltratii trebuie sa cereti acceptul proprietarilor neafectati de efectu infiltratiilor. Va pot da si un alt exemplu: la subsol se "buseste" conducta principala de apa rece. Administratorul afla de acest necaz si imediat initiaza o "sedinta" de bloc si pune intrebarea: sunteti de acord cu efectuarea reparatiilor la conducta de apa rece ??? Poftim? Nu am auzit bine!!!
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolare parter annaliax annaliax Locuiesc la parterul unui bloc cu 10 etaje. Din cauza faptului ca in beciul blocului s-au facut niste lucrari pentru conductele de apa a ramas o spartura la ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli acoperis asociatie de proprietari MARIANA64 MARIANA64 Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, vecinul de la etj.4, fara a informa nici un locatar a angajat firma pt a inveli acoperisul. Este normal ca fara sa se ... (vezi toată discuția)
Parte comuna la bloc Bossde_Boss Bossde_Boss SALUT!... Locuiesc la parter intr-un bloc cu 4 etaje fara incalzire la comun si vecini mei vor sa faca izolatie la acoperis (ca le ploua in casa) si le-am ... (vezi toată discuția)