avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Izolare parter
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Izolare parter

Locuiesc la parterul unui bloc cu 10 etaje. Din cauza faptului ca in beciul blocului s-au facut niste lucrari pentru conductele de apa a ramas o spartura la nivelul solului pe unde intra aerul rece astfel incat gresia din casa facea mereu condens. In consecinta am izolat tavanul beciului cu polistiren expandat de 50 mm, lucrare care a costat aprox. 1000 RON. Acum doresc ca asociatia de proprietari sa imi plateasca o parte din cheltuieli, dar aceasta refuza. Ce poate fi facut in acesta situatie? Daca toti locatarii au contribuit la repararea acoperisului de ce sa nu contribuie si la izolarea beciului?
Cel mai recent răspuns: carmi1181 , utilizator 12:19, 26 Ianuarie 2008
Aveti dreptate. Puteti da in judecata Asociatia pentru a va putea recupera cheltuielile. Trebuie sa aveti dovezi in legatura cu cheltuielile efectuate.
Daca Asociatia s-a ocupat de reparatiile tevilor respective ii puteti da in judecata pentru a recupera o parte din cheltuieli (pentru care tb sa aveti dovezi).
Va reamintesc ca toate lucrarile de reparatii - ca cele semnalate de dvs., trebuie facute prin asociatie cu respectarea unei proceduri legale, discutata si aprobata in AG (licitatie sau selectie de oferte, aprobarea in AG, afisarea devizului estimativ de lucrari, incheierea contractului de prestari de servicii, crearea fondului de reparatii, incasarea acestuia, efectuarea lucrarii si in final proces-verbal de receptie). De toate acestea se ocupa administratorul blocului.
Ce spuneti dvs. in legatura cu subsolul, probabil ca nimeni nu poate contesta aceste aspecte deoarece chiar asa se intampla: la parter este foarte frig, chiar in conditii normale. In aceste conditii, trebuia sa luati legatura cu as. prop. sa le aratati cum stau lucrurile si daca aceasta nu lua nici-o masura, le comunicati intentia efectuarii pe cheltuiala dvs. a lucrarii de izolare a tavanului subsolului, sa le prezentati actele doveditoare cu privire la cheltuielile efectuate, urmand ca acestea sa fie incluse si repartizate proprietarilor de pe tronsonul comun. Daca ati procedat altfel, e mai greu cu recuperarea cheltuielilor.
In pinia mea nu se impune ca asociatia de proprietari sa va plateasca costul reparatiilor.

La parter este intotdeauna mai frig si lucrarile pe care le-ati facut dvs. va protejeaza numai pe dvs., pe cand in cazul acoperisului, distrugerea acestuia afecteaza intreg blocul.
Asociatia de proprietari nu ar trebui sa suporte costurile reparatiilor facute de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolare apartament prin beci talossmn talossmn Buna seara, supun atentiei dv. urmatorul caz: vecinul de la unul dintre apartam.de la parterul blocului in care locuiesc, doreste sa- si izoleze apartam. ... (vezi toată discuția)
Reparatii acoperis marianelena marianelena Am acoperisul care necesita reparatiisi aducand acest lucru la cunostinta vecinilor de sub mine am ramas surprins si contr4ariat in acelasi timp de ... (vezi toată discuția)
Studiu de caz szabyku szabyku Buna. Am cateva nelamuriri cu urmatoarele aspecte/probleme : 1. E legata de reabilitatea termica a blocurilor. ''Asociaţia de proprietari va prezenta la ... (vezi toată discuția)