avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Izolare apartament prin beci
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Izolare apartament prin beci

Buna seara,

supun atentiei dv. urmatorul caz:
vecinul de la unul dintre apartam.de la parterul blocului in care locuiesc, doreste sa- si izoleze apartam. ca sa nu-i mai fie frig la picioare ( de 36 ani de cand sta in acest bloc, abia acum a realizat ca-i e frig ) visand sa lipeasca pe tavanul beciului meu placi de polistiren " ca sa-i tina de cald podelei lui ".Facand acest lucru el va lua din spatiul destinat beciului meu pt a avea confort.

Pot sa-i refuz accesul in beciul meu? Exista vreo lege care sa fie de partea mea ?

Astept cu nerabdare ajutorul dv.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: sisica , utilizator 16:28, 5 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1) Intrebarea este dvs aveti acte pe beciul respectiv, sau l-ati ocupat abuziv? Acte, cadastru, impozit platiti? Daca nu e de rau.
2) Abia acum, dupa 36 ani de habitatie a realizat ca ii este frig pentru ca acum l-a lovit reumatismul, artroza si etc (o sa vedeti dvs la timpul potrivit), nu ca asa i s-a nazarit lui.
3) Cum puteti sa puneti in balanta sanatatea unui om cu 5 cm de izolatie intr-un beci care 99% din timp nu intra nimeni ??
Raspunsul si decizia va apartine.

P.S. Rugati-l si pe vecin sa intrebe aici pe forum ce ar trebui sa faca ca sa isi puna polistiren in beci, ca sa il ajutam si pe el. Asa ar fi corect. Sanatate!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Izolatia pentru apartamentul dansului va va ajuta pentru o temperatura optima in beci-tehnic-
In ceea ce priveste buna vecinatate trebuie sa stiti ca impartiti spatii,plansee,pereti comuni.
Legea -230-nu este de partea dumneavoadstra.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca locuiti in imobil de locuit in comun," beciul" este parte comuna,si nu este utilizabil exclusiv de catre unul sau anumiti proprietari
el va lua din spatiul destinat beciului meu pt a avea confort.

Legal spatiul din beci nu va apartine in exclusivitate dvs ,acesta apartinand tuturor proprietarilor ca si parte comuna
Mai mult ,daca "beciul " este subsol tehnic,datorita instalatiilor parte comune,de regula pentru asigurarea sigurantei si securitatii acestora ,asociatia de proprietari nu permite accesul si executarea de spatii ingradite in care proprietarii sa depoziteze bunuri personale
Problema cu izolatul din beci ,tehnic,este discutabila
In discutie fiind parte comuna este necesar pentru interventie de acordul asociatiei de proprietari
Practica demonstreaza ca o izolatie a poledei apartamentelor situate pe subsolul tehnic,se realizeaza mult mai bine din interior,astfel incat sa se poata izola inclusiv zona intre diafragma verticala si orizontala

5 cm de izolatie


Orice izolatie se realizeaza tehnic cu materiale de diferite grosimi,dar elementul esential il reprezinta densitatea polistirenului

Eventuala interventie a proporietarului in subsolul tehnic cu scopul de izolare partiala,nu poate berneficia de formalitati legale si de garantie
Mai mult eventuala interventie de izolare cu polistiren in subsol,in timp isi va dovedi ineficienta si chiar va produce prejudicii,cunoscut fiind ca tehnic pentru fiecare placa de polistiren sunt necesare operarea a 5 orificii in placa suport,care tehnic realizeaza aspectul de "swaitzer" si slabeste apreciabil rezistenta structurii de rezistenta a parterului imobilului
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar asa? Si in reabilitarea termica in care una din operatiuni este tocmai aceasta izolare, tot asa vedeti lucrurile?
Din interior cum ar putea sa-si izoleze podeaua? Sa puna polistiren peste gresie? Sau sa scoata gresia si apoi s-o lipeasca peste polistiren?
Buna ziua,
intamplarea face ca sunt intr-o situatie similara, insa de partea cealalta.
Eu sunt vecinul care vrea sa izoleze si cei care au boxe ocupate abuziv, nu ma lasa sa intru sa izolez.
Fac totul pe banii mei. Ce pot face in cazul in care cei de la Asociatia de proprietari mi-au spus sa ma "inteleg"cu vecinul care are 3 boxe sub apartamentul meu.(un singur vecin are 3 boxe si chiar el nu ma lasa)
Ce inseamna sa ma inteleg si va rog un articol de lege care ma lasa sa izolez tavanul doar pt confortul termic care e absolut necesar.
Mentionez ca m-am mutat de 1 an in acest apartament.(poate conteaza)..
mii de multumiri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica pe o proprietate privata RaDracones RaDracones Buna ziua! Va rog o clarificare pentru urmatoarea situatie: 1. Reabilitare termica aprobata in AG; 2. Se executa reabilitarea in spatiile comune ale ... (vezi toată discuția)
Termoizolare beci la bloc urgent ... help croc1 croc1 Buna ziua, va solicit consultanta in urmatoare speta: locuiesc la parterul unui bloc si sub toata suprafata apartamentului meu se afla garaje si beciuri ... (vezi toată discuția)
Izolare termica subsol bloc edyeduardo2004 edyeduardo2004 de 3 ani furnizorul de caldura a sistat pt ca asociatia n-a platit partile comune, am fost nevoit sa montez centrala, locuind la parter a inceput sa apara ... (vezi toată discuția)