avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Termoizolare beci la bloc urgent ... HELP
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Termoizolare beci la bloc urgent ... HELP

Buna ziua,
va solicit consultanta in urmatoare speta:
locuiesc la parterul unui bloc si sub toata suprafata apartamentului meu se afla garaje si beciuri expuse pe intreaga inaltime (beciurile au guri de aerisire - doisprezece guri- care pe toata perioada anului stau deschise). Iarna trecuta la temperatura de -10 grade afara in beci si pe podeaua apartamentului meu cu termometrul am inregistrat 4-5 grade in ineriorul bucatariei am uneori 11 grade.
Am anuntat vecinii proprietari ai acestor incaperi (printre care si eu) ca le solicit sprijinul sa contribuim fiecare pentru partea lui de proprietate de beci sau garaj si impreuna pentru partea comuna, respectiv holul din beci. M-au dus cu presul cat s-a putut. Astazi dupa o saptamana in care mi-am sustinut cauza la sedintele premergatoare hotararii de a aplica pe fatada blocului polistiren s-a inceput termoizolarea blocului numai pe fatade pe mine excluzandu-ma de a participa deoarece am conditionat participarea mea doar daca se realizeaza separarea termica a zonei de locuit de cea de nelociu. Termoizolarea se face cu o firma destul de suspecta si fara autorizatie de constructie. Valoarea partii de izolat din beci este de 3080 ron. Nici unul dintre vecini nu vrea sa contribuie dar daca m-am oferit sa platesc totul eu nu-mi permit sa intru in beciurile/garajele lor pe motiv ca-i deranjez. Lucrarea de termoizolare care este in desfasurare nu este anuntata la asociatie. Ce as putea sa mai fac ca sa fac bine in sensul ca aceasta este singura mea sansa sa rezolv problema prin exterior deoarece pe interior ar trebui sa renovez la cheltuieli si probleme constructive de foarte mare amploare (taiat usi mutat buiangruguri inlocuit gresie in doua bai bucatarie hol parchet..)
va multumesc
Cel mai recent răspuns: sisica , utilizator 16:35, 5 Mai 2020
Legea 230/2007 Articolul 15 Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu . Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.
Articolul 16 (1) Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii, pentru reabilitarea termica si eficienta energetica, potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura interventiilor, se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri.
Articolul 17 Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.


Luati legatura cu presedintele asociatiei pentru a rezolva reabilitarea termica in garaje, daca aceasta nu poate fi facuta decat din interior, proprietarii sunt obligati sa permita accesul.
va multumesc pentru raspuns ...

presedintele nu vrea sa se bage

izolarea acestei zone revine in sarcina mea ?
(vecinii au obiectat ca ei nu au nici un beneficiu si ca ar fi trebuit sa cunosc ca un apartament la parter are vicii si de aceea este mai ieftin (cu toate ca l-am cumparat la pret normal; blocul e construit in anii 60))

practic este vorba de un perete comun intre doua propirietati individuale dintr-un condomeniu cu destinatii diferite locuit-nelocuit. Prin faptul ca isi tine garajul sau beciul rece (ca asta e destinatia lor) se poate numi ca dreptul meu de proprietate este prejudiciat in sensul art 14 din L230.
Lucrarile de termoizolatie trebuie sa se faca prin asociatie si nu fiecare pe cont propriu.
Mergeti la primarie la serviciul care se ocupa de asociatii de proprietari si soliciati sprijinul in sensul de a se discuta cu presedintele asociatiei si sa faca lucrarea completa cu subsol, garaje, pereti exteriori, terase...
Daca s-au apucat de lucru deja, solicitati sprijinul "Serviciului de urbanism si afisaj stradal" din cadrul politiei ce apartine tot de primarie.
Buna ziua,
intamplarea face ca sunt intr-o situatie similara, insa de partea cealalta.
Eu sunt vecinul care vrea sa izoleze si cei care au boxe ocupate abuziv, nu ma lasa sa intru sa izolez.
Fac totul pe banii mei. Ce pot face in cazul in care cei de la Asociatia de proprietari mi-au spus sa ma "inteleg"cu vecinul care are 3 boxe sub apartamentul meu.(un singur vecin are 3 boxe si chiar el nu ma lasa)
Ce inseamna sa ma inteleg si va rog un articol de lege care ma lasa sa izolez tavanul doar pt confortul termic care e absolut necesar.
Mentionez ca m-am mutat de 1 an in acest apartament.(poate conteaza)..
mii de multumiri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pt beci sub bloc? pup_me pup_me Buna , recent am achizitionatun apartament , la vizionarea apartamentului ne-a fost prezentat si beciul impreuna cu boxa de langa scara ,normal ca aceste anexe ... (vezi toată discuția)
Izolare termica subsol bloc edyeduardo2004 edyeduardo2004 de 3 ani furnizorul de caldura a sistat pt ca asociatia n-a platit partile comune, am fost nevoit sa montez centrala, locuind la parter a inceput sa apara ... (vezi toată discuția)
Izolare apartament prin beci talossmn talossmn Buna seara, supun atentiei dv. urmatorul caz: vecinul de la unul dintre apartam.de la parterul blocului in care locuiesc, doreste sa- si izoleze apartam. ... (vezi toată discuția)