avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... izolare termica subsol bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

izolare termica subsol bloc

de 3 ani furnizorul de caldura a sistat pt ca asociatia n-a platit partile comune, am fost nevoit sa montez centrala, locuind la parter a inceput sa apara infiltratii de la subsol in placa, egrasie, mucegai, am vrut sa izolez dar vecinii ce au boxe subt apartamentul meu, au refuzat sa-mi faciliteze accesul, in urma unei solicitari scrise la presedintele asociatiei, pt reabilitarea termica a subsolului pt ca infiltratiile duc si la scaderea rezistentei blocului, mi-a comunicat ca, subsolul blocului este pt adapostirea locatarilor in caz de razboi si nu este permisa izolarea termica deoarece este pericol de incendiu, iar subsolul nu este parte comuna a blocului, in urma unei sedinte. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: fxpaun , utilizator 17:20, 8 Mai 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In baza art. 10 din legea 230/2007 cereti presedintelui sa va prezinte dovada ca subsolul blocului este adapost antiaerian. Daca este cum zice atunci ar trebui sa aveti pe bloc si sirena antiaeriana.
De asemenea solicitati sa va prezinte contractele de inchiriere pentru boxe.
Boxele au fost din constructia blocului sau au fost facute de fiecare proprietar in parte?
Subsolul, ca si terasa blocului fac parte din partile comune.
La blocurile unde se face reabilitarea de catre primarie se reabiliteaza inclusiv subsolul in mod similar cu fatada cu materiale ignifuge.
Ii puneti in vedere presedintelui ca veti sesiza ISU privind legalitatea boxelor din subsol si verificarea materialelor depozitate in ele.

Articolul 10-L230/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

Art. 44-HG1588/2007
(1)Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1-Intr-un imobil de locuit in comun contravaloare administrare si intretinere parti comune se realizeaza de catre persoana juridica asociatia de proprietari care repratizeaza costuri individuale tututror proprietarilor functie de cota indiviza
2-
subsolul nu este parte comuna a blocului,

Subsolul reprezinta parte comuna a imobilului de locuit in comun
Pentru a dovedi acest aspect parcurgeti proiectul tehnic si cartea construictiei unde sunt consemnate concret partile individuale si partile comune din imobilul de locuit in comun
3-
subsolul blocului este pt adapostirea locatarilor in caz de razboi

Nu toate subsolurile tehnice sunt adaposturi in caz de razboi
Pentru ca subsolul tehnic sa fie adapost antiatomic este necesar sa fie intrunite anumite conditii speciale cum ar fi inexistenta de boxe sau ingradiri unde sa fie depozitate bunuri cu risc,sa existe pereti grosi de aproape un metru, acoperiti de hartie tehnica izolatoare si panouri electrice, usi metalice uriase, cu ivare, becuri de alarmare. usi speciale de acces care sa nu permita patrunderea aerului cu noxe din exterior,sisteme de filttrare aer,etc
Mulțumesc!
multumesc
Buna ziua,
intamplarea face ca sunt intr-o situatie similara, insa de partea cealalta.
Eu sunt vecinul care vrea sa izoleze si cei care au boxe ocupate abuziv, nu ma lasa sa intru sa izolez.
Fac totul pe banii mei. Ce pot face in cazul in care cei de la Asociatia de proprietari mi-au spus sa ma "inteleg"cu vecinul care are 3 boxe sub apartamentul meu.(un singur vecin are 3 boxe si chiar el nu ma lasa)
Ce inseamna sa ma inteleg si va rog un articol de lege care ma lasa sa izolez tavanul doar pt confortul termic care e absolut necesar.
Mentionez ca m-am mutat de 1 an in acest apartament.(poate conteaza)..
mii de multumiri!

Alte discuții în legătură

Termoizolare beci la bloc urgent ... help croc1 croc1 Buna ziua, va solicit consultanta in urmatoare speta: locuiesc la parterul unui bloc si sub toata suprafata apartamentului meu se afla garaje si beciuri ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica danpin69 danpin69 Salut, Doresc sa stiu daca partile laterale ale unui bloc cu doua scari de forma dreptunghiulara, sunt considerate parti comune?(pe aceste laterale nu exista ... (vezi toată discuția)
Izolare apartament prin beci talossmn talossmn Buna seara, supun atentiei dv. urmatorul caz: vecinul de la unul dintre apartam.de la parterul blocului in care locuiesc, doreste sa- si izoleze apartam. ... (vezi toată discuția)