am o rugaminte mare, un vecin mi-a omorat cainele. Pana am ajuns eu acasa l-a omorat si la si dus ( nu stiu unde), dar in acelasi timp a recunoscut ca m-i la omorat.
Va rog, sa ma ajutati cu un contact la Protectia Animalelor sau daca s-a mai lovit de acesta problema sa-mi spuna cum a procedat.
Exista legislatie care constituie cadrul legal in baza caruia politia si numai, pot actiona.
Lg.205/2004 modificata si completata de legea 9/2008
art. Art. 26
(1) Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si Ministerul Administratiei si Internelor, prin organele abilitate, monitorizeaza aplicarea prevederilor prezentei legi.
(2) Pentru indeplinirea prevederilor prezentei legi, persoanele imputernicite, potrivit atributiilor de serviciu, din cadrul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si al Ministerului Administratiei si Internelor au acces in cladiri, adaposturi si alte locuri unde sunt tinute animalele, precum si dreptul de a solicita orice informatie si documente necesare controlului si de a preleva probe pentru cercetari si analize de laborator.
(3) In situatia in care locul unde sunt tinute animalele se afla la domiciliul sau resedinta detinatorilor de animale, accesul persoanelor prevazute la alin. (2) in acest spatiu se face cu acordul detinatorului. In lipsa acordului, detinatorul de animale are obligatia de a face dovada respectarii dispozitiilor art. 5.
Puteti sesiza oficial serviciul de politia animalelor din cadrul sectiei de politie responsabila domiciliului dvs
Functie de conditiile in care s-a desfasurat evenimentul,daca sunt intrunite cerintele legale,puteti formula si plangere penala impotriva persoanei responsabile
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Proprietate privata
carmenany
Un teren este ingradit doar pe 3 parti, o parte fiind deschisa total si nu exista nici o inscriptie cum ca ar fi proprietate privata.Pe acest teren exista 3 ... (vezi toată discuția)