avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Art.90 alin (4) Cod de procedura civila-confuzie
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Art.90 alin (4) Cod de procedura civila-confuzie

Art.90 alin (4) CPC specifica faptul ca:
,,Pentru cei ce se găsesc sub arme, citaţia se înmânează la comandamentul superior cel mai apropiat.''
Intrebarea e cum adica,comandament ?
Comandamentul din cate stiu este o structura superioara de conducere militara care poate fi comandament de arma(ex.Comandamentul Infanteriei si Tancurilor etc.)sau comandament de armata(ex.Comandamentul Diviziei 4 Infanterie ,,GEMINA”)
Aceste comandamente au sediul fie in Bucuresti sau in cazu Comandamentul Diviziei 4 Infanterie ,,GEMINA”la Cluj,daca trebuie sa citez un militar de la o unitate din Vatra Dornei spre exemplu si unitatea este subordonata ierarhic Comandamentul Diviziei 4 Infanterie ,,GEMINA”unde se trimite citatia la Cluj sau la unitate la Vatra Dornei.
Acest cuvant comandament imi provoaca confuzie,nu era mai simpla formularea din C.P.P potrivit careia militari se citeaza prin comandantul unitatii ?
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2011
ContSters146145, utilizator

Alte discuții în legătură

Legea 446/2006-pregatirea populatiei pentru apararea patriei carmen bodeanu carmen bodeanu Tinerii cu vîrste intre 22-35 ani,care nu au efectuat nici o pregatire militara,pot fi incorporati(mobilizati)? -si daca da, in ce calitate(rezervist sau ... (vezi toată discuția)
Arme si munitii art. 342 al 6 din ncp florindr florindr Buna ziua . Va supun atentiei o speta cel putin interesanta !!! DESI Expunerea de Motive pentru adoptarea Noului Cod Penal, elaborată de Ministerul ... (vezi toată discuția)
Ordinul militar cl 2 rahova rahova Sunt confuz!!! Legea 574 din 14 decembrie 2004 (Legea 574/2004) Art. 1. - (1) Decoratia Semnul onorific In Serviciul Patriei pentru maistri militari, ... (vezi toată discuția)