avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... LEGEA 446/2006-PREGATIREA POPULATIEI PENTRU APARAREA ...
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

LEGEA 446/2006-PREGATIREA POPULATIEI PENTRU APARAREA PATRIEI

Tinerii cu vîrste intre 22-35 ani,care nu au efectuat nici o pregatire militara,pot fi incorporati(mobilizati)? -si daca da, in ce calitate(rezervist sau ce?) "Potrivit prevederilor legale, in cazul mobilizarii, starii de asediu sau razboi, toti barbatii cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani sunt obligati sa isi indeplineasca serviciul militar, potrivit avocatnet.ro"-realitatea.net din 30.04.2014;
Este o stire pe care n-am inteles-o,am citit si legea;cum se pedepseste refuzul de a fi incorporat?
ORICE BARBAT INTRE 20-35 CU SAU FARA ARMATA FACUTA VA TREBUI SA SE PREZINTE CHIAR DACA ESTE IN TARA SAU LA MUNCA IN STRAINATATE, IN CAZ CONTRAR...

Art. 413. - Absenţa nejustificată a oricărui militar de la unitate sau de la serviciu, care a depăşit 4 ore, dar nu mai mult de 24 de ore, în timp de război, pe durata stării de asediu sau a stării de urgenţă, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

Dezertarea

Art. 414. - (1) Absenţa nejustificată de la unitate sau de la serviciu, care depăşeşte 3 zile, a oricărui militar se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Dezertarea săvârşită în următoarele împrejurări:
a) de doi sau mai mulţi militari împreună;
b) având asupra sa o armă militară;
c) în timpul misiunilor la care participă în afara teritoriului statului român, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani.
(3) În timp de război sau pe un teritoriu pe care a fost proclamată starea de asediu sau de urgenţă, dezertarea oricărui militar de la unitate sau serviciu care a depăşit 24 de ore se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani.

Sustragerea de la serviciul militar în timp de război

Art. 432. - Fapta persoanei care, în timp de război sau pe durata stării de asediu, îşi provoacă vătămări integrităţii corporale sau sănătăţii, simulează o boală sau o infirmitate, foloseşte înscrisuri false sau orice alte mijloace, în scopul de a se sustrage de la serviciul militar, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Agresiunea împotriva santinelei

Art. 433. - (1) Fapta persoanei care ameninţă sau loveşte santinela sau militarul aflat în serviciu de intervenţie, însoţire sau de securitate se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 3 ani.
(2) Dacă fapta este săvârşită prin folosirea unei arme sau de două sau mai multe persoane împreună, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Sustragerea de la luarea în evidenţa militară

Art. 434. - (1) Sustragerea de la luarea în evidenţa militară, selecţia, stabilirea aptitudinilor şi a opţiunilor privind modul de îndeplinire a îndatoririlor militare, în timp de pace, se pedepseşte cu amendă.
(2) Dacă fapta este săvârşită în timp de război sau pe durata stării de asediu, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.

Neprezentarea la încorporare sau concentrare

Art. 435. - (1) Neprezentarea la încorporare, concentrare sau mobilizare în timp de război sau pe durata stării de asediu, în termenul prevăzut în ordinul de chemare, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi neprezentarea celui încorporat sau concentrat la unitatea la care a fost repartizat, precum şi a celui care, executând potrivit legii serviciul alternativ, nu se prezintă în termen la angajator.
(3) Termenele de prezentare prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) se prelungesc cu 10 zile, în cazul în care cel chemat se află în străinătate.
Avokitten a scris:

ORICE BARBAT INTRE 20-35 CU SAU FARA ARMATA FACUTA VA TREBUI SA SE PREZINTE CHIAR DACA ESTE IN TARA SAU LA MUNCA IN STRAINATATE, IN CAZ CONTRAR...


Chiar?
Pe ce temei legal vă întemeiați?
Ultima modificare: Joi, 1 Mai 2014
Patrick_, utilizator
Da, este o obligatie, trebuie sa se prezinte, vor servi patria dupa caz si nevoie, neprezentarea sau sustragerea constituie infractiune. Este o onoare sa iti servesti patria ..cu orice pret !!
Legea spune că, în cazul mobilizării sau a războiului, sunt obligaţi să îndeplinească serviciul militar toţi bărbaţii apţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani.

"la declararea mobilizării și a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen devine obligatorie pentru bărbații cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani, ce îndeplinesc criteriile pentru a face serviciul militar."

Patrick, vreti sa spuneti ca tinerii care nu au facut armata, raman acasa ca niste flori si privesc de pe margine cum mor pt tara, domnii de 40 - 50 de ani in timpul carora armata era obligatorie???

Daca un fapt logic nu va e de ajuns drept argument, ganditi-va la istorie. In orice razboi sunt chematii toti barbatii care se incadreaza in varsta si sunt apti.
Avokitten a scris:


"la declararea mobilizării și a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen devine obligatorie pentru bărbații cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani, ce îndeplinesc criteriile pentru a face serviciul militar."



Ar trebui văzut dacă există reglementate aceste criterii.
Dacă nu, înseamnă că se vor stabili atunci când va fi cazul, adică în caz de mobilizare. Oricum, nu se poate pune problema ca cineva care nu a făcut nici măcar o zi de pregătire militară să fie trimis undeva unde se efectuează operațiuni militare. În prealabil aceste persoane vor trebui să facă ceva pregătire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Context război. sunt rezervist roman. spuneti-mi vă rog de ... DorPopa DorPopa Context război. Sunt rezervist roman. Spuneti-mi vă rog de ce anume sunt pasibil pentru neprezentare la ordin. (vezi toată discuția)
Ordin de chemare a rezervistilor Alexx_00 Alexx_00 Buna seara ! Am fost soldat acum 15 ani ca fiecare barbat de varsta mea,si de cativa ani ,ma tot cheama de doua ori pe an la comisariat sa ma ia in evidenta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul in care ma mut in spania impreuna cu sotia, ... diaconugabriel221 diaconugabriel221 Buna ziua, In cazul in care ma mut in Spania impreuna cu sotia, ar fi obligata Spania sa ne deporteze in cazul in care Romania intra in razboi? Cum ar fi ... (vezi toată discuția)