tgeorgescu a scris:
Ca si in ce priveste casatoria intre homosexuali, aceasta chestiune nu este discriminare, ci o alegere politica intemeiata pe traditiile (militare ale) Romaniei.
Chestiunea e mai mult teoretica, in practica statul roman nu are bani sa inzestreze o armata de masa cu arme moderne, iar in ce priveste dusmanul potential cel mai probabil, el detine arma atomica si doar prin a ameninta cu folosirea ei ar produce mari probleme Romaniei (de ex. panica).
În privința serviciului militar obligatoriu pentru bărbați, este o chestiune de discriminare.
Obligarea la efectuarea serviciului militar implică restrângerea exerciţiului unor drepturi şi libertăţi, iar această măsură trebuie să fie aplicată în mod
nediscriminatoriu.
Constituţia României
Art. 53
Restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi
(1) Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.
(2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii.
Prevederile articolului 53 nu pot fi extinse asupra articolului 4, întrucât prin acest articol nu se reglementează vreun drept sau vreo libertate. Articolul 4 consacră un principiu general - Unitatea poporului şi egalitatea între cetăţeni, iar restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi nu poate să aducă atingere unui principiu general. Având în vedere că ”România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenenţă politică, de avere sau de origine socială”, toţi cetăţenii,
fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenenţă politică, de avere sau de origine socială, au obligaţia de a apăra ţara.