avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se mai poate cere somaj dupa 3 sapt dupa ce ti-ai dat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se mai poate cere somaj dupa 3 sapt dupa ce ti-ai dat demisia de la locul de munca?

Am si eu o intrebare,daca ma puteti ajuta.Mi-am dat demisia acum trei saptamani de la locul de munca,in speranta de a face o practica in sistemul bancar,dar planul meu s-a dovedit a fi un fiasco.Intrebarea mea este urmatoarea:mai pot cere firmei la care eram angajata sa ma bage in somaj?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:29, 1 Noiembrie 2011
Nu firma va baga in somaj ci AJOFM-ul, puteti depune cerere in termen de 30 zile dar nu va fi aprobata pt ca v-ati dat demisia. Somajul vi se acorda in prezent numai la desfiintarea postului.
Somajul se acorda doar daca postul dvs ar fi fosr restructurat. Cum demisia presupune plecarea dvs. fara a disparea postul nu aveti dreptul la somaj.
Firma a inregistrat deja incetarea colaborarii cu tine in REVISAL, pentru a putea beneficia de somaj ar trebui sa te reangajeze si ulterior sa te concedieze.
Multumesc pentru promptitudine.
dragos negoitescu a scris:

Somajul se acorda doar daca postul dvs ar fi fosr restructurat. Cum demisia presupune plecarea dvs. fara a disparea postul nu aveti dreptul la somaj.


Oh, da si apoi sa modifice iar schema de personal!
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2011
emil6702, utilizator

Alte discuții în legătură

Desfiintarea postului - etape euzoom euzoom Lucrez la societatea A de 9 ani . Am fost înștiințată verbal ca urmează să mi se desființeze postul de muncă. Mi s-a propus un alt loc de munca la ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca - perioada determinata 1 luna Cris001 Cris001 Buna ziua, Am nevoie de un sfat, am CIM pe perioada nedeterminata. Sunt angajat de mai bine de 12 luni, compania mi-a propus incetarea contractului de munca ... (vezi toată discuția)
Prin demisia cu acordul partilor chireageorgiana chireageorgiana Buna ziua am nevoie de un raspuns... prin demisia cu acordul partilor se poate beneficia de indemnizatie de somaj? (vezi toată discuția)