avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala - unde trebuie depusa si ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala - unde trebuie depusa si insotita de ce documente?

In data de 3-10-2011 mi-a fost intocmit un proces verbal de contraventie. pentru ca nu era adevarat ce scria in el am refuzat semnarea lui si pentru aceasta politistul mi-a refuzat dreptul de a face mentiuni. Pe 25-10-2011,un agent de la politia de unde domiciliez{am fost amendat ,sa zicem in alt judet} a venit la mine acasa cu copia procesului verbal incheiat in 3-10-2011. Am semnat de primirea lui dar acum va rog raspundeti la 2 intrebari:
1.Trebuia sa cer o dovada agentului care mi-a adus PV? mi este aceasta necesara la contestarea PV?
2. Am facut contestatie.Unde o depun?Prin posta cu confirmare de primire la postul de politie din care face parte agentul care a intocmit PV?
sau Prin posta cu confirmare de primire la judecatoria unde este arondata localitatea de unde face parte agentul?
3 Ce ma itrebuie trimis odata cu contestatia PV?

Va multumesc ca existati si astept raspunsul vostru!!! O seara cit mai buna!!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:03, 13 Noiembrie 2011
julius.jr a scris:
Am trimis contestatia pv-ului la judecatoria din raza localitatii mele de domiciliu (...)

Dar de ce ati facut acest lucru? V-am spus care este instanta competenta sa judece plangerea contraventionala. Nu inteleg de ce ati trimis plangerea unde ati dorit dvs.

(...) si am primit citatie pentru ian 2012.Sa inteleg ca a fost admisa contestarea pv aici?

Nu, inseamna ca primul termen al cauzei este in ianuarie 2012.

1-Pot da o declaratie scrisa si semnata si sa o trimit prin posta cu confirmare de primire? Sa nu fac 300 de km sa merg la sediul Politiei respective???

Nu, nu puteti. Daca ati fost citat, va duceti sa dati declaratie.

2-Ce ma sfatuiti sa fac ? Daca am citatie pentru ian 2012 la judecatoria de la mine si cei de la politia respectiva au trimis contestatia mea catre judecatoria de la ei cum sa procedez ca sa fie bine?

Plangerea nu se poate judeca unde doriti dvs., ea va fi judecata de instanta competenta. Instanta competenta este judecatoria in raza careia a fost savarsita contraventia.

Eu nu mai pot sa va sfatuiesc nimic intrucat pana acum ati facut ce ati vrut dvs.
3-Sa merg sa iau un certificat de grefa de aici si sa-l depun la aceea judecatorie ca sa nu se mai deschida alt dosar si acolo de vreme ce s-a deschis aici???

Acea judecatorie este judecatoria competenta sa judece cauza. Repet, plangerea nu se judeca acolo unde doriti dvs. Veti primi citatie si de acolo, instanta a fost investita cu judecarea plangerii dvs. Cauzele trebuie conexate, ca sa nu aveti surpriza ca se pronunta doua hotarari contradictorii.

In fine, faceti ce doriti dvs. :wassat:
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Va multumesc mult Dna Gabriela! Am trimis contesttatia la judecatoria de unde apartin eu la sfatul Unui politist de la postul de politie de unde locuiesc pentru ca el a uitat sa-mi lase procesul verbal e afisare cu data la care am primit pv de contraventie si cind am mers sa-mi dea o dovada cu data la care am intrat in posesia pv el a spus ca nu are ce sa-mi dea ca a uitat si a trimis mai departe ambele procese verbale de afisare. Si tot el m-a sfatuit{ si e sef de post in localitate} sa trimit la aceasta judecatorie! Va rog mult sa ma sfatuiti cum sa fac cu aceea conexare? Sunt sofer profesionist de 22 de ani, nu am avut niciodata permisul suspendat, si nici vreo amenda pentru abateri grave la regimul circulatiei!
Amenda de acum este nedreapta si reprezinta o razbunare a agentului in urma refuzului meu de ai da ceea ce a ,,cerut"!!
Astept cu nerabdare un raspuns de la Dvs! Sarut-mina!:vishenka:
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
julius.jr, utilizator
Ce scrieti dvs. parca e din Caragiale: seful de post a uitat sa afiseze, apoi v-a spus "pai eu am uitat, ce dovada sa-ti mai dau?", ca in final sa va spuna sa trimiteti plangerea la judecatoria din raza localitatii de domiciliu. Probabil criteriul a fost cel al apropierii de casa, n-a mai vrut sa va puna pe drumuri. Ce sa mai, omul a avut cele mai bune intentii. :slap:

M-am gandit mai bine si nu are rost sa solicitati conexarea dosarelor, este complicat. In primul rand ar trebui sa stiu care a fost instanta mai intai investita, apoi ar trebui sa va povestesc putin despre exceptia litispendentei. Mai apoi ar trebui sa asteptati pana ajunge dosarul in fata instantei mai intai investite, ceea ce implica riscuri. Va puteti trezi ca, pana se comunica dosarul, instanta pronunta o hotarare.

Cel mai simplu este sa va prezentati la termenul din ianuarie 2012 si sa spuneti instantei ca renuntati la actiune. Pur si simplu spuneti, in fata instantei, ca, in temeiul art. 246 Cod procedura civila, renuntati la actiune. Mentionarea articolului din Codul de procedura civila este optionala, instanta il cunoaste. In acest mod ramaneti cu un singur dosar pe rol, cel care se afla la instanta competenta sa-l judece.

Stiam ca am citit pe forum o situatie complicata in care s-a trezit cineva care a lasat aceeasi plangere contraventionala pe rolul a doua instante. Acum are doua hotarari judecatoresti potrivnice si nu stie cum sa-si recupereze permisul. Accesati link-ul si cititi, am cautat subiectul pentru dvs.:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare clarificare situatie fiscala privind obligatiile fiscale (o amenda circulatie in urma cu aprox 3 ani) dansara2002 dansara2002 Buna ziua 1. Va rog frumos lamuriti-ma si pe mine. In urma cu aprox 3 ani am primit o amenda de circulatie pe care am contestat-o, in sensul ca am facut o ... (vezi toată discuția)
Termen contestatie amenda circulatie rutiera denis30 denis30 Am o mare rugaminte pt cine ma poate ajuta intr-o problema in care sincer nu mai stiu cum sa mai fac sau sa procedez, pe scurt ;Sunt din Iasi si-n data de ... (vezi toată discuția)
Modificări art.32-og.2/2001 AbgaeSamtak AbgaeSamtak Bună ziua. Aș dori o părere avizată la următoarele modificări: Prin Lg.107/20.04.2022 s-a modificat art.32 din OG.2/2001 prin aceea că \"Plângerea se ... (vezi toată discuția)