avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Simulare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Simulare pensie

Buna ziua,
Mi s-a facut o simulare de pensie si ,desi, am aceeasi vechime cu o colega pensionata in 2009 si in plus ,eu am avut mereu gradatii de merit si indemnizatie de conducere ,mi-a iesit pensia mai mica cu150ron.E posibil sa fie o eroare sau s-a schimbat ceva?Va rog sa- mi spuneti cum pot beneficia de un calcul corect,ce acte imi trebuie si unde trebuie sa ma adresez?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:58, 30 Octombrie 2011
In calcularea pensiei conteaza in principal veniturile avute de-a lungul perioadei stagiului de cotizare.
stiu dar am lucrat in aceeasi unitate si eu am avut venituri mult mai mari.cum pot avea o pensie mai mica la aceeasi vechime?
as dori o recalculare,unde o pot face?
Puteti face o cerere de recalculare la Casa Judeteana de Pensii.
Unul dintre motivele care a condus la aparitia diferentei,este cresterea stagiului complet de cotizare la care s-a raportat punctajul mediu anual.Pentru a va face o mica aplicatie,am nevoie de luna si anul nasterii colegei si al dumneavoastra.Daca se poate..
Buna ziua,
Colega mea s-a nascut pe 19 nov 1950 si a iesit la pensie la 1 aug.2009,cu o vechime de 36 ani,fara a avea salarii sau gradatii de merit,iar eu m-am nascut pe 4 oct. 1952 si voi iesi la pensie la 1 sept. 2012,pt ca in invatamant pot sta pana la sfarsitul anului scolar.Eu am avut mereu ori salariu de merit,dar mai ales gradatie de merit,am avut ore suplinite,am avut ind. de conducere 1987-1990 si fac tot 36 ani vechime(mi-am luat gr.I inaintea ei cu 2 ani),per total, am avut, mereu, un salariu considerabil mai mare ca al colegei mele, careia i-a iesit pensia 1440 ron,iar mie la simulare 1354 ron.
Nu pot intelege cum s-a calculat,doar daca s-a micsorat pct. de pensie !
Cum pot fi erori?Nu mi se pare corect dupa atatia ani de munca si efort suplimentar !
Multumesc !

Alte discuții în legătură

Acordare sporuri grupa i si ii carpinisan carpinisan Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca mama mea care a iesit la pensie la data de 01.05.1990 la limita de varsta si are vechimea totala in munca de 45 ani 01 ... (vezi toată discuția)
Determinarea cuantumului pensiei Giubega Giubega Pensia la limita de varsta poate fi mai mica decat pensia de invaliditate??Mentionez ca am calculat personal dupa graficul de calcul de pe site-ul La ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie Justitiarul711 Justitiarul711 La o pensie de 1923, drepturile salariale sunt de 1721. (CASS 65 lei si Impozit 137 lei). As vrea sa stiu cu cat se va mari pensia in luna ianuarie? Care este ... (vezi toată discuția)