avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Legea 44/1994 - veterani de razboi
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Legea 44/1994 - veterani de razboi

Primesc drepturile si titlul de veteran de razboi si militarii , jandarmii, politistii, genistii etc. ,necombatanti in primul si al doilea razboi mondial ,dar participanti in teatrele de razboi din Afghanistan,Irak,Kosovo ...care au fost raniti si/sau medaliati cu ordine de razboi ,similare celor enumerate in cuprinsul legii nr.44/1994?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:09, 14 Octombrie 2008
In Legea nr.44/1994 se face referire numai la persoanele care au participat la primul sau al doilea razboi mondial, pentru celelalte situatii nu se prevede nimic.
Cel mai bine este sa va adresati Ministerului Apararii Nationale pentru aceste situatii.
am si eu o intrebare si nu stiu unde sa scriu as ruga sa imi raspunde si mie cineva daca pentru despagubirea proprietatilor si terenurilor din basarabia pe legea 290 din 2003 se mai poate fce ceva?mai estte in vigoare
Data limita pentru care trebuiau depuse cererile a fost 14 mai 2005.
Incercati sa va adresati comisiilor constituite în cadrul prefecturilor, in acest sens. Nu stiu daca va mai accepta o astfel de cerere acum, dar incercarea moarte n-are. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege privind drepturile prizonierilor din primul razboi mondial nicoleta1 nicoleta1 Strabunicul meu a participat la primul razboi mondial in jurul anilor 1914. A fost prizonier de razboi in Rusia in muntii Caucaz timp de 7 ani. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas de veteran marinica71 marinica71 bunicul meu a participat la cel de al doilea razboi mondial decedand in 1985.unde ma pot adresa ca bunica mea sa beneficieze de pensie de urmas de veteran?stima (vezi toată discuția)
Drepturile veteranilor de razboi si a urmasilor acestora tandarica tandarica Buna seara! Am nevoie de o informatie. Bunicul a fost veteran de razboi, a decedat in anul 1997. Nu a solicitat la primarie sa i se dea cei 500mp conform ... (vezi toată discuția)