avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Procedura relabila CEDO.
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Procedura relabila CEDO.

Rog sa ma ajutati cu un raspuns intemeiat legal in ceea ce priveste momentul in care o persoana fizica, care o formulat o plangere contraventionala si a pierdut procesul la Judecatorie, se poate adresa CEDO ?
Adica, dat fiind ca hotararea pronuntata de Judecatorie este definitiva si irevocabila, mai trebuie parcursa vreo etapa in justitia romana sau se poate adresa direct CEDO?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:04, 30 Octombrie 2011
Daca a ramas definitiva si irevocabila pentru ca nu ati declarat recurs la tribunal nu va mai incadrati pentru a merge mai departe la cedo... Daca ati facut recurs si v-a fost respins, atunci, da, aveti sanse sa mergeti la CEDO dar trebuie sa motivati si fapt si in drept, aratand ce drepturi fundamentale v-au fost incalcate
Pentru ca o plangere adresata la CEDO sa fie admisibila,obligatoriu trebuie sa fi parcurs toate etapele si instantele nationale
In cazul mentionat de dvs ,daca asupra plangerii formulate de dvs s-a pronuntat numai judecatoria,o eventuala cerere adresata la CEDO nu va fi admisa
Multumesc pentru raspunsuri, dar totusi d-lor hotararea pronuntata de Judecatorie intr-o asemenea speta este "irevocabila" si nu se specifica vre-un termen de recurs.
Si atunci care este procedura prealabila CEDO.
Este aceeasi procedura ca pentru oricare hotarare judecatoareasca irevocabila ... procesul în fața CEDO cuprinde două etape :
1. etapa pana la declararea cererii admisibile in principiu în care nu constata un caz vadit de inadmisibilitate a plangerii
si
2. etapa contradictorie cu Statul cu care va judecati, este etapa de dupa admisibilitatea in principiu a plangerii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relatii pentru dosar cedo dactari dactari buna ziua am o actiune trimisa la CEDO de aproape cinci ani . In prinele luni am fost solicitat pt a completa dosarul cu noi documente cea ce am facut Am ... (vezi toată discuția)
Plangere cedo calomfreya calomfreya As dori sa fac o plangere CEDO. Unde gasesc formularul, adresa si pasii care trebuie urmati. Va multumesc (vezi toată discuția)
De ce sunt asa de putine plangeri la cedo? xuser xuser De ce sunt asa de putine plangeri la CEDO impotriva Romaniei? Domnii magistrati fac abuzuri fara numar... se poate vedea acest lucru pur si simplu din presa ... (vezi toată discuția)