avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sotia a platit asigurarea CASS dobindind calitatea de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sotia a platit asigurarea CASS dobindind calitatea de asigurat si in cazul meu coasigurat

asta timp de 5 ani pina in 2011 inclusiv ,eu am un I.F.mia venit de plata cas din 2006_2011 in perioada aceasta vaniturile reale I.F. sint mici 2006_752lei, 2007_177lei,2008-93lei,2009_1228lei,2010_44lei sotia face parte din if cum se clculeaza debitul fata de cas #-o
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 11:16, 31 Octombrie 2011
asta se aplica in cazul in care nu aveati venituri...calitatea de coasigurat nu va scuteste de plata CAS..
victor12 a scris:

asta timp de 5 ani pina in 2011 inclusiv ,eu am un I.F.mia venit de plata cas din 2006_2011 in perioada aceasta vaniturile reale I.F. sint mici 2006_752lei, 2007_177lei,2008-93lei,2009_1228lei,2010_44lei sotia face parte din if cum se clculeaza debitul fata de cas #-o

Pentru perioada in care ati realizat venituri impozabile aveti obligatia platii contributiei pt. sanatate calculate la aceste venituri, inclusiv majorari de intarziere si obligatii fiscale accesorii.
Calitatea de coasigurat se dobandeste doar in cazul in care sotia fiind asigurata dvs. nu ati fi realizat niciun venit si v-ati fi aflat in intretinerea dansei.
si care ar trebui sa fie debitul fata de CAS? in raport cu veniturile rele I.F. +MAJORARI? SAU in raport cu salariul minim pentru ca pina acum un an se platea in raport cu veniturile reale ale I.F.chiar daca erau mai mici decit salariul minim.
In ceea ce priveste contributia pentru asigurarile sociale de sanatate in cota de 5,5%, baza lunara de calcul o constituie cuantumul net al veniturilor realizate lunar, determinat ca diferenta intre venitul brut si cheltuielile deductibile aferente realizarii venitului, care este limitat la echivalentul a 5 salarii medii brute pe economie si nu poate fi mai mic decat un salariu de baza minim brut pe tara, daca acest venit este singurul asupra caruia se calculeaza contributia.
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2011
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare medicala ? lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema : mama mea sufera de mai multe afectiuni si,de anul trecut,dupa decesul tatalui meu,am renuntat la ... (vezi toată discuția)
Plata contributie sanatate cass mihaijune mihaijune Sunt persoana inregistrata la fisc in categoria profesii libere cu determinarea venitului net in sistem real. Intrebare-daca intr-un an nu am avut niciun fel ... (vezi toată discuția)
Contributii cass mihai62 mihai62 Am fost asigurat la cass pana acum 2 ani,am card de asigurat dar nu am platit contributia.Unde,cum si cat pot plati pentru a fi asigurat cu plata la zi a ... (vezi toată discuția)