avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amendat pentru depasirea vitezei si pentru lipsa ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amendat pentru depasirea vitezei si pentru lipsa centurii de siguranta

am fost oprit de un agent de circulatie in localitate cu 68 la ora.M-am oprit am pregatit actele intretimp nu mai aveam centura de siguranta.A luat actele de la mine ,sec a spus sa stau in masina si sa astept.Am primit amenda pentru depasirea vitezei si pentru lipsa centura.Am trecut in proces verbal ca aveam centura si am refuzat sa semnez procesul verbal.El a spus La revedere!Nu a chemat martor nu a facut nimic.Acesta s-a intamplat intr-un alt judet.La ce sa ma atept?Multumesc
Cel mai recent răspuns: nimar , utilizator 22:01, 30 Octombrie 2011
Asteptati procesul verbal acasa si il puteti contesta in termen de 15 zile.
multumesc.....dar e valabil fara un martor din partea agentului?
Un motiv pentru care sa o contestati este si faptul ca nu este semnata de un martor.
Martori se gasesc....
Daca apreciati netemeinice si nereale aspectele consemnate de agentul constatator,aveti dreptul in termen de 15 zile de la comunicarea PV ,sa formulati plangere la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
adica in alt judet?Personal sau prin avocat,prin posta etc?

Alte discuții în legătură

Contestare suspendare permis, depasirea vitezei legale MoniTomi MoniTomi Am fost inregistrat cu o viteza de 112 km/h in localitate, insa intre momentul inregistrarii, si locul in care am fost oprit au trecut cam 10 minute si am ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal + permis suspendat peterpant peterpant Buna, Am avut prima intalnire cu Politia Rutiera, mi-a fost suspendat permisul pe 3 luni + amenda contraventionala. Mentionez ca am permisul doar de 3 luni ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost suspendat permisul pentru o asa-zisa neacordare de prioritate evo_alex evo_alex Bună ziua În data de 05.01 mi-a fost suspendat permisul ptr o asa-zisă neacordare de prioritate.Eu am contestat procesul verbal şi pe data de 13.02 se va ... (vezi toată discuția)