avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire tirzie??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire tirzie??

mama mea a avut un frate care a decedat in anul1999 iar dupa cateva luni s-a stiins si sotia nu au avut mostenitori (copii) in anul2001 am primit niste acte cu o suprafata de pamant care la drept vorbiind nu mai valoreaza nimic in conditiile in care mama are 73 de ani si e in nordul Moldovei numai drumul si alte acte la Cluj ar faceo sa piarda pensia pe vreo 3 luni problema se pune daca fratele ei nu a avut copii cine a intrat ca mostenitor si daca se poate afla si daca mama poate ataca in instanta mostenirea intreb daca au trecut atitia ani se mai poate face ceva tinind cont ca la data decesului defunctii aveau proprietate daca e cineva care ma poate ajuta cu un sfat . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: petean , utilizator 13:41, 24 Septembrie 2008
Dacă fratele mamei dumneavoastră nu a avut copii, averea lui urma să fie moştenită de soţie şi de fraţii şi surorile defunctului (deci şi mama dumneavoastră) şi părinţii lui (dacă erau în viaţă la moartea fiului lor), dacă au acceptat succesiunea.

La succesiunea după soţia unchiului situaţia se prezintă la fel, cu singura deosebire că moştenirea se cuvine fraţilor şi surorilor (sau părinţilor) ei, nu ai unchiului!

Ce moştenire ar dori mama dumneavoastră să atace în instanţă? Poate dovedi că a acceptat succesiunea după fratele ei? S-a eliberat certificat de moştenitor în succesiunea după fratele ei fără ca mama să fi fost citată, fie la notar, fie în instanţă? E destul de neclar pînă acum.

Dacă valoarea bunurilor rămase după fratele mamei justifică efortul, este de preferat să vă adresaţi unui avocat căruia să îi prezentaţi toate actele şi faptele pe baza cărora vă puteţi întemeia pretenţiile.

Liviu S.Bordaş

va multumesc pentru raspuns inteleg ca unele aspecte sint neclare insa si pentru mine sint nu exista (mama nu are nici un act care sa rezulte ca a fost deschisa mostenirea sau succesiunea ) am primit prin posta doar certificatul in copie de deces in rest ceata insa cineva din familia defunctei (matusii ) detine proprietatea defunctilor insa nu stiu daca legal sau nu Cum pot afla ?? iar valoarea bunurilor este destul de substantiala intrebarea ce ne framinta e de ce nu a fost deschisa actiunea de mostenire ?? nu stiu cum pot sa aflu cine detine prprietatea si daca din punct de vedere legal urmasii defunctului au posibilitatea de a afla cine si sub ce forma au intrat in posesia proprietati chiar daca au vreun act cei cel reprezinta pe defunct nu au nici un drept de mostenire ??
imi pare foarte greu sa imi imaginez ca voi intra in posesia unor acte care sa aflu starea proprietatii care sigur nu a fost abandonata apoi mama e in Botosani iar proprietatea in discutie e in CLUj la fel nepoti (sora) defunctei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari succesiune noiklosa noiklosa Am o ruda care a decedat (matusa), eu fiind unicul mostenitor. 1. Succesiunea prin notar (nu in instanta) se dezbate obligatoriu in orasul unde isi avea ... (vezi toată discuția)
Mostenire, ce se mai poate face laur2378 laur2378 Bunicii mei din partea mamei mele au lasat in urma decesului o casa la tara si cateva terenuri in nordul Moldovei. Pana in acest moment nu sa facut dezbaterea ... (vezi toată discuția)
Unchiul meu a murit, mostenitori suntem eu si sotia lui tata (fratele defunctului)? andreistan andreistan Buna ziua, Unchiul meu, fratele tatalui meu a decedat in 2012, tatal meu a decedat in 2009, ramanand in viata sotia lui si eu. Unchiul a lasat o ... (vezi toată discuția)