avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Proceduri modificare SRL din neplatitoare de TVA in ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Proceduri modificare SRL din neplatitoare de TVA in platitoare de TVA

Buna ziua,
Am un Srl care pana acum a fost neplatitor de TVA si in acest moment vreau sa schimb domeniul de activitate radical, atat cu Cod Caen, cat si sa trec la statutul de platitor de TVA.

Care sunt procedurile ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 07:15, 2 Noiembrie 2011
Puteti trece doar daca depasiti plafonul.
simonaoprica a scris:

Puteti trece doar daca depasiti plafonul.


Nu este adevarat, oricind se poate trece la platitor de tva prin optiune.
Dpvd al procedurilor, nu sint la curent cu ultimele modificari, inainte se depunea decl 010.
Si totusi, procedurile cu pasii care sunt de urmat si mai ales ce presupune acel control care am inteles ca se face la sediu firmei, mi le explica si mie cineva va rog? Este un subiect care ma arde si are nevoie de o solutionare cat mai rapida.Nu-mi permit totusi sa apelez la un avocat, ma gandeam ca cineva din comunitatea de aici ma poate ajuta...Se pare ca m-am inselat.
cititi OPANAF nr. 1967/2011 si OMFP nr. 1984/2011.
Si acel control presupune doar daca locatia este aceeasi? Sau si alt control in sine? Si daca sediul social al firmei este folosit si ca punct de lucru, dar in care nu este activitate pentru ca totul este online, iar sediul social este o garsoniera clasica in care se locuieste, este Ok? Sau apar complicatii ...

Alte discuții în legătură

Tva cripa40 cripa40 Am atins cifra de afaceri de 35000euro (valoarea cursului la data aderarii) in data de 23/12/2009. Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia in continuatre de ... (vezi toată discuția)
Model memoriu justificativ privind inregistrarea in scopuri tva ancut75 ancut75 Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un MODEL DE MEMORIU JUSTIFICATIV PRIVIND INREGISTRAREA IN SCOPURI TVA (vezi toată discuția)
Declaratia 010 tva LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pana la ce data trebuie depusa declaratia 010, pentru trecerea de la trimestru la luna, ca platitor de TVA ? Multumesc! (vezi toată discuția)