avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Despagubiri pentru inchiderea contractului de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Despagubiri pentru inchiderea contractului de inchiriere

Buna ziua,

In urma cu 2 ani de zile am semnat un contract de inchiriere pentru un spatiu unde am amenajat / investit foarte mult si am deschis o cantina , totul bine si frumos , pana acum 2 saptamani cand am fost instiintati de catre proprietar ca avem 3 luni de zile sa evacuam spatiul , precizez ca eram cu chiria si utilitatile la zi , nici o problema.

Mai mult , in urma cu 3 luni a fost o noua prelungire a contractului initial cu inca 1 an de zile , moment in care am fost asigurati / incurajati sa investim in dezvoltare , ca o sa fie din ce in ce mai multi clienti in zona (suntem in tetarom - parc industrial din cluj)

Trebuie sa recunosc ca avem si noi o mare parte din vina pentru ca contractul , este facut foarte unilateral (daca se poate spune asa) ... ca si obligatii , noi avem 2 pagini iar proprietarul are parca doar 2 obligatii: (sa asigure buna desfasurare si inca ceva foarte general) , si la clauze de reziliere , din pacate este si clauza care este invocata de proprietar in motivul inchiderii contractului:

"8.2 In cazul in care proprietarul va solicita eliberarea spatiului de catre Chirias inainte de termen, daca interesele interne ale firmei cer acest lucru, acesta se va face cu un preaviz de cel putin 90 zile calendaristice"

Sincer se pare ca clauza asta ne-a scapat sau nu a bagat-o nimeni in seama insa ne-a dat total peste cap , dupa cat am investit , sa fim aruncati in strada in 3 luni , si mai mult de asta am reusit cu chiu cu vai sa aflam ca defapt el aduce pe altcineva acolo exact cu acelasi profil ca si noi in spatiul gata pregatit sa isi desfasoare activitatea.

Astea ma intreb , pot fi catalogate ca "intersele interne ale firmei" ? Am avea vreo sansa sa atacam in instanta actiunea respectivului si sa cerem ceva despagubiri - cel putin pentru a ne amortiza investitia sau macar partial ? Nu ne imaginam ca putem avea de-a face cu asemenea gunoaie ... de asta probabil nu am fost mai mult in garda ...

Oare putem face ceva ? Avem vreo sansa ?

Multumesc anticipat
Mircea
Cel mai recent răspuns: lemnarm , utilizator 21:49, 3 Noiembrie 2011
Mergeti cu contractul la un avocat pentru a se citi toate clauzele inclusiv cele cu privire la imbunatatirile aduse spatiului . Daca ati adus modificari importante spatiului care maresc valoarea imobilului puteti cere despagubiri(doar daca nu cumva exista vreo clauza in care s-ar spune ca nu veti fi despagubit in astfel de cazuri)
~ Conținut șters la cerere ~
Imi cer scuze , insa nu inteleg aproape nimica din acel articol , si in principiu nu inteleg cum as putea aplica acel lucru in cazul meu. Imi puteti detalia va rog , sa stiu de unde sa o iau , cum sa procedez , ce sa caut ?

Si pana la urma cum era mai bine ? acum 2 ani sau acuma ? :) am vreo sansa sa fac ceva
~ Conținut șters la cerere ~
Aplauzele au fost pur ironice pentru ca eu va rugam in postul anterior sa imi explicati cum pot aplica eu asta in cazul meu nu sa imi dati un articol imens cu codul civil , daca nu puteti sa imi explicati atunci va rog frumos sa lasati pe altii. Eu am venit aici sa cer ajutorul celor care sunt disusi sa ma ajute nu sa primesc articole kilometrice sau replici din varfu' plopului

Am fost destul de clar ?

Pentru restul care citesc threadul acesta imi cer scuze ...

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu luminel luminel Se incheie un contract de inchiriere pe o perioada de 3 ani intre proprietar, SC X SRL si chirias SC Y SRL. Chiriasul foloseste 3 luni spatiul dupa care ... (vezi toată discuția)
Inchidere contract comodat inainte de termen tigru2000 tigru2000 Buna ziua As dori sa stiu daca se poate inchide un contract de comodat inainte de termen intre un proprietar(ce este membru fondator) si un ONG ce isi ... (vezi toată discuția)
Inchiriere - fara intelegere scrisa mihaigaby mihaigaby Acum 2 ani am inchiriat o casa cu proprietar da parasita. ( mentionez ca am mai fost chirias acuma 6 ani in ea). Ne am inteles la pret urmind ca investitia sa ... (vezi toată discuția)