Acum 2 ani am inchiriat o casa cu proprietar da parasita. ( mentionez ca am mai fost chirias acuma 6 ani in ea). Ne am inteles la pret urmind ca investitia sa o scadem din chirie. Intelegerea a fost facuta fara sa facem vreun act nici de inchiriere nici pentru investitie ca ne cunosteam de 10 ani.
Acuma proprietarul din cauza ca are nevoie de bani. Nu vrea sa mai recunoasca investitia si imi cere sa ii platesc din urma sau sa parasesc spatiul.
Consecinta neincheierii de formalitati legale de inchiriere,cu clauze de protejare reciproca
Daca nu solutionati amiabil,eliberati spatiul
Exista teoretic ,varianta actionarii in instanta,dar inexistenta documentelor care sa ateste limitele intelegerii,vor ingreuna solutionarea si nu garanteaza recuperarea investitiei
Rectific scuze in anul 2008 la o intirziere a plati chiriei sa semnat un protocol prin care in cazul in care nu achitam chiria la zi evacuam spatiul si proprietarul ne despagubeste cu investitia.
Si saptamina trecuta am semnat un protocol ca daca pina pe data de 26.05 nu achitam o sauma de......... Stabilim conditile de evacuare a spatiului.
In aceste conditi poate sa ma evacueze fara nici o hotarire judecatoreasca..
Nu exista contract de inchiriere. Ultimul protocol l-am denumit anexa la contractul de inchiriere.
Proprietarul sustine ca pe el nu il intereseaza investitia care am facut-o in repararea acoperisului ferestre usi etc. Inainte era parasita.