avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de inchiriere cu o firma in insolventa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de inchiriere cu o firma in insolventa

Buna ziua,
In anul 2015 am incheiat un contract de inchiriere pe o perioada de 6 ani cu o firma aflata in insolventa.
Aceasta firma , fara sa ne notifice a vandut spatiul desi avea in derulare un contract in care se specifica ca pentru plata a 3 chirii in avans ,va fi obligata sa ne notifice si sa ne lase in spatiu 3 luni de zile,in cazul in care din vina afacerilor desfasurate inainte de incheierea acestui contract de inchiriere,lucru ce nu s-a intamplat si nici nu ne-a restituit suma cu drept de garantie.
In data de 12.09.2016 , am primit un fax de la administratorul lor judiciar , prin care ne-a adus la cunostiinta ca s-a schimbat proprietarul si sa luam legatura cu noul proprietar.
Intrebarea mea este daca pot da in judecata aceasta firma si administratorul judiciar al acesteia, pentru recuperarea investitiei si a celor 3 chirii platite in avans cu titlu de garantie?
Se poate vinde un spatiu fara ca a treia parte din contract sa nu fie anuntata?Eu am facut o investitie in speranta ca o sa pot cumpara acest spatiu, dar nu am fost nici macar intrebata.

MULTUMESC!
Proprietarul nou trebuia sa respecte contractul deinchiriere pana la data expirarii lui.Nu aveti un drept de preempine la cumparare. Investitiile facute de chirias fara consimtamantul proprietarului nu se recupereaza.Puteti solicita daune , contravaloarea chiriilor platite in avans.Nu trebuia sa parasiti spatiul pentru ca nu avea dreptul sa va evacueze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntarea unilaterala in cazul unui contract de inchiriere sasu emilia sasu emilia Buna seara, Sunt admin. unei societati care a incheiat cu o alta societate un contract de inchiriere a unui spatiu, pe termen de 5 ani. Eu, in calitate de ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias iuliana26 iuliana26 Reprezint o Societate Comerciala pe actiuni si am incheiat un contract de inchiriere pentru un spatiu comercial cu un SRL. Chiriasul nu doreste sa mai ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere spatiu vasilemb vasilemb Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu trei probleme: 1. Sunt asociat la o societate comerciala si am inchiriat ACUM 1 AN pe firma un sediu cu contract de ... (vezi toată discuția)