avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce parchet are calitatea de a cerceta o plangere ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce parchet are calitatea de a cerceta o plangere penala impotriva unui secretar de stat

Ce parchet are calitatea de a cerceta o plangere penala impotriva unui secretar de stat, posibil impreuna cu niste directori aferenti ai cabinetului sau ai ministerului? PARCHETUL de pe langa Curtea de Apel?? Parchetul de pe langa Judecatorie?


Cel mai recent răspuns: justdeals , utilizator 00:01, 2 Noiembrie 2011
Astia au calitatea de membri ai Guvernului? Oricum, unii au rang de ministru. Daca da: pentru faptele savarsite in exercitiul functiei lor, membrii Guvernului pot fi urmariti penal, potrivit dispozitiilor cuprinse in art. 109 alin. (2) din legea fundamentala. Cererea de a fi inceputa urmarirea penala fata de membrii Guvernului, pentru faptele savarsite in exercitiul functiei lor, poate fi facuta numai de catre Camera Deputatilor, Senat si Presedintele Romaniei. In cazul in care s-a cerut inceperea urmaririi penale, Presedintele Romaniei poate dispune suspendarea acestora din functie.
Competenta a judeca este Inalta Curte de Casatie si Justitie. Scuze anticipat daca gresesc!

eu stiu ca secretarii de stat sunt asimilati deputatilor si senatorilor...pe cale de consecinta, competenta apartine Parchetului de pe langa Inalta Curtea de Casatie si Justitie.
dar e f posibil (in functie de cum va fi redactata plangearea si impotriva cui) sa isi arunce competenta de la unul la altul. oricum iese din discutie competenta vreunei judecatorii
Initial ma adresasem Parchetului de pe langa Curtea de Apel (plangerea este impotriva numitilor X si Y, unul secretar de stat si celalalt director al unei directii din cadrul acelui minister - posibil din cabinetul secretarului de stat), dar am strecurat o greseala la sfarsit cand am pus data si am zis ca o depun la Parchetul de pe langa Judecatorie....
Procuroarea generala a profitat din plin de aceasta mica scapare a mea, desi ii era adresata direct, si si-a declinat competenta catre Parchetul de pe langa Judecatorie... ca sa se mai plimbe de colo colo.. e o scarba
tot eu imi dau raspunsul :) pentru infractiunile prev.de art.13/2 din Legea 78/2000, revine competenta efectuarii urmaririi penale de catre Directia Nationala Anticoruptie, conform art.13 din OUG nr. 43/2002, unde mai punem si calitatea de secretar de stat, etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine judeca calea de atac oltul oltul conform noului cod penal este o singura cale de atac....intr un dosar de inselaciune care este calea de atac? apelul? si cine judeca? tribunalul sau curtea de ... (vezi toată discuția)
Curtea de casație și justiție bucurești ce rol are? Întreb, ... Antoninatrotea Antoninatrotea Curtea de casație și justiție București ce rol are? Întreb, pentru ca după ce am obținut o hotărâre definitiva la Curtea de apel Craiova, s a făcut ... (vezi toată discuția)
Competenta instantei daniela91 daniela91 [quot] In cursul judecăţii nu au fost respectate dispoziţiile privind competenţa după materie sau după calitatea persoanei, atunci când judecata a fost ... (vezi toată discuția)