avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta

Am primit amenda pt neplata rovinietei cu 2 zile inainte de expirarea termenului de 6 luni. Nu am stiut ca am rovinieta neplatita. Am 4 patru masini si pur si simplu nu mi-am dat seama. Doresc sa platesc amenda si despagubirile insa teama mea este daca vor mai veni si alte amenzi pt ca in aceste 6 luni am mai circulat cu masina?
Pot afla daca mai exista si altele?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:34, 2 Noiembrie 2011
Solicitati eliberarea unui certificat de atestare fiscala (pers. fizica sau juridica in functie de cine este propietarul autoturismelor) si veti avea o imagine clara asupra creantelor de plata catre bugetul local. Luati in calcul si faptul ca de la constatarea unei abateri de acest gen au fost cazuri cand s-a transmis amenda si dupa 6 luni.
L.C.
Daca era un punct fix de verificare atunci fiti sigur ca veti mai primi si altele dar daca era un punct mobil atunci puteti scapa mai ieftin.
ELENADYS a scris:
Am primit amenda pt neplata rovinietei cu 2 zile inainte de expirarea termenului de 6 luni.

Nu sunteti singurul utilizator care scrie despre "termenul de 6 luni in care trebuia sa primesc procesul verbal de contraventie". Sa lamurim chestiunea cu acest termen.

Sunt doua termene in OG nr. 2/2001:
-in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei organul constatator trebuie sa incheie procesul verbal de contraventie;
-in termen de o luna (nu de 30 de zile, cum am tot citit) de la data incheierii procesului verbal, organul constatator are obligatia sa-l comunice contravenientului.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. astăzi am observat ca am uitat sa plătesc rovinieta ... dany2605 dany2605 Bună ziua. Astăzi am observat ca am uitat sa plătesc rovinieta din Martie 2022... Nu mi a venit nici o amenda acasa Am citit ca dacă nu primesc nimic ... (vezi toată discuția)
Rovineita Neama Adrian Neama Adrian In ultimi 5 ani, am rovinieta facuta pe un an de zile. Doar ca rovinieta a expirat in 18.11.2018 si mi-am facut rovinieta in 22.12.2018, cand mi-am dat seama ... (vezi toată discuția)
Rovinieta Daniela2005 Daniela2005 Am circulat fara rovinieta din iulie pana in octombrie. Pana acum nu am primit amenda. Ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)