avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract intre 2 firme (sua-romania)
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract intre 2 firme (sua-romania)

Buna,

Situatia sta in felul urmator: vreau sa inchei un "agreement letter" cu o firma din state, care produce un softwer (program calcul), iar firma mea, sa fie distribuitorul acelui soft in Romania.

1. Ce lege guverneaza acest contract?
2. Cheltuielile privind impozit + tva se for suporta de firma mea? (se percepe tva si impozit pt astfel de produse?);
3. Clauza referitoare la procentul meu din aceasta tranzactie...suna asa:
"Supplier LLC agrees to offer 25% sales fee to the DISTRIBUTOR (eu).
The DISTRIBUTOR agrees to pay 25 % of the sales royalty fee to Supplier LLC. Payments by the DISTRIBUTOR to Supplier LLC will be made on a monthly basis."
- de aici eu sa inteleg ca ei sunt de acord sa-mi dea 25% din vanzarile pe care le fac, iar eu din cei 25% (comisionul meu) le dau lor inapoi 25% pt. drepturi de autor??? sunt cumva in vreo eroare? :d
4. Contractul lor - agreement letterul este foarte simplu (tipic lor)...stiti cumva la ce ar trebui sa mai fiu atenta pentru a nu cadea in vreo capcana? ei isi rezerva dreptul ca, daca nu am vanzari de minim 10.000 dolari pe an, sa se retraga din contract (Supplier LLC retains the right to alter or withdraw from the agreement if Distirbutor fails to produce at-least $10000 in annual sales).

Astept sfaturi! Va multumesc anticipat!!

Alte discuții în legătură

Munca in uk buiavasi buiavasi Buna seara ! Am primit o oferta de munca la un hotel din Londra si schita contractului de munca pe care o anexez in attach cu rugamintea de a ma lamuri daca ... (vezi toată discuția)
Legalitatea unui contract de munca din strãinatate mitzuunit mitzuunit Am primit un contract de munca pentru un post de Administrative Assistant de la o firma de recrutare din UK. am cont pe un site de recrutare de acolo si din ... (vezi toată discuția)
Contract de munca in anglia destul de dubios Conrad Conrad Situatia este urmatoarea: Am aplicat online la un post disponibil la un hotel foarte respectat din Londra, mi sa transmis un chestionar l-am completat , dupa ... (vezi toată discuția)