avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CUM E BINE SA MA ANGAJEZE CA ASISTENT MEDICAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CUM E BINE SA MA ANGAJEZE CA ASISTENT MEDICAL

La firma privata mi s a propus ca modaliatate de angajare ca asistent medical, contact de prestari servicii, va rog lamuriti ma daca e bine acest mod, eu sa nu am obligatia de a plati dari la stat, ci sa fiu remunerat din mana cu o suma dinainte stabilita.Multumesc
Cel mai recent răspuns: zefir , utilizator 18:13, 2 Noiembrie 2011
Daca va angajati ca PFA trebuie sa aveti in vedere ca din banii pe care ii primiti va platiti contributiile la pensie sanatate si eventual somaj cat si impozitul pe venit in cazul in care nu vi se retine decat 10 % din cei 16 %. Dupa ce va calculati cam cat virati si vedeti cu cat va alegeti la final va decideti cum doriti sa aveti CIM sau contract de prestarii servicii. Eventual negociati in asa fel incat sa va ramana salariul dorit.
Mii de multumiri.Tare va rog zice ti mi daca este si forma de contract prestari servicii in care angajatorul sa plateasca taxele, eu ca asistent am autorizatie de libera practica vizata la zi, si ma gandesc ca poate este vreo varianta de astfel de contract, fara sa fac PFA, si eu tare vreau sa stiu inainte de a perfecta actele.Mii de multumiri
zefir a scris:

La firma privata mi s a propus ca modaliatate de angajare ca asistent medical, contact de prestari servicii, va rog lamuriti ma daca e bine acest mod, eu sa nu am obligatia de a plati dari la stat, ci sa fiu remunerat din mana cu o suma dinainte stabilita.Multumesc

Este indicat contractul de munca,fiind vorba despre o activitate cu caracter dependent.
Multumesc mult.
zefir a scris:

Contractul de prestari servicii , in cazul in care nu sunteti PFA, poate fi considerat ca o forma mascata a muncii la negru .. chiar si in cazul in care incheiati un astfel de contract, tot veti plati taxe si impozite la stat ...

Alte discuții în legătură

Salariu administrator asociatie de proprietari bloc vasilica25 vasilica25 Un adm . de bloc care este si angajat la o alta firma cu contract de munca durata normala poate incheia un contract de mandat pentru a fi remunerat ca sa se ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii sau contract de munca iirina_19 iirina_19 Care este varianta cea mai avantajoasa(dar si corecta) pentru un pfa: sa incheie un contract de prestari servicii cu o persoana juridica pe o durata de un an ... (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii in calitate de pfa StRotaru StRotaru Sunt de meserie inginer. disponibilizat de la 10.01.2011. In dec 2010 m-am facut PFA. iar pe 04.01.2011 am depus dosarul de pensionare anticipata. Intrebare: ... (vezi toată discuția)