avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot sa dau in judecata un reporter care mi-a scris ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot sa dau in judecata un reporter care mi-a scris numele intreg intr-un ziar online ?

Buna ziua,
Am o mica problema. Acum ceva timp am fost implicat intr-un accident auto (din vina mea). Un domn reporter de la un ziar s-a gandit sa faca un articol in care mi-a mentionat numele intreg si numarul de inmatriculare a masinii. Pot sa il dau in judecata si sa ii cer daune >? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: max-alex , utilizator 15:27, 9 Noiembrie 2011
Puteti. Este dreptul dv. de a va adresa justitiei.
multumesc pentru raspuns. eu as vrea sa stiu daca a mai fost cineva in aceeasi situatie si daca am sanse sa casting... multumesc.
Numele dvs. si nr. masinii sunt date cu caracter personal care, pt. a fi prelucrate,obliga existenta acordului proprietarului in acest sens.
pai depinde ce a scris despre dvs - insulta, calomnii, neadevaruri, etc? sau doar faptul ca pe strada cutare s-a intamplat un accident si dvs. l-ati cauzat?

cam ciudat ca s-a obosit sa dea atatea detalii, dar daca nu a scris prostii despre dvs. nu aveti motiv si nu inteleg pentru ce ati primi niste daune - exista libertatea de exprimare care e limitata doar de aceste probleme.

doar mentionarea numelui si a nr. masinii intr-un articol nu este nici insulta, nici calomnie, si nici prelucrare de date cu caracter personal - acolo e vorba de altceva.
Multumesc pentru raspunsurile prompte. Nu a scris injurii sau neadevaruri , pur si simplu m-a deranjat fapul ca mi-a dat datele personale si din cate stiu eu , cum a zis si domna avocat, nu are voie sa le dea fara aprobarea mea.

Alte discuții în legătură

Calomniere si defaimare pe forum online Ristina Ristina Am fost insultata si calomniata grav, cu acuze care daca ar fi adevarate mi- ar atrage pedepse legale, pe un forum online, pe numele meu real, nu pe nickul ... (vezi toată discuția)
Insulta prin presa miutica miutica Buna ziua.Am o problema cu presa. P 20 04 2012 2 ziare au scris un articol despre clanul C. Dar nu asta e problema. In articol le-au dat numele complet ... (vezi toată discuția)
Calomnia prin telefon aiduta aiduta cum poti dovedi ca ai fost calomniat la telefonul mobil? (vezi toată discuția)