avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot sa dau in judecata un reporter care mi-a scris ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot sa dau in judecata un reporter care mi-a scris numele intreg intr-un ziar online ?

Buna ziua,
Am o mica problema. Acum ceva timp am fost implicat intr-un accident auto (din vina mea). Un domn reporter de la un ziar s-a gandit sa faca un articol in care mi-a mentionat numele intreg si numarul de inmatriculare a masinii. Pot sa il dau in judecata si sa ii cer daune >? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: max-alex , utilizator 15:27, 9 Noiembrie 2011
Articolul 3 din Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, defineşte datele cu caracter personal astfel: orice informaţii referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă; o persoană identificabilă este acea persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în mod particular prin referire la un număr de identificare ori la unul sau la mai mulţi factori speciici identităţii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale. Potrivit art. 5, orice prelucrare de date cu caracter personal poate fi efectuată numai dacă persoana vizată şi-a dat consimţământul în mod expres şi neechivoc pentru acea prelucrare. Articolul 3 lit. b defineşte prelucrarea datelor cu caracter personal, printre altele, ca fiind dezvăluirea acestor date către terţi, prin transmitere, diseminare sau în orice alt mod.

@macovei2000
O propozitie incepe cu litera mare, majuscula adica si nu cum ati scris dvs. in postare.
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2011
avvalentina, utilizator
orice propozitie mare incepe cu o litera mica.

fiind persoana publica deja, e imposibil sa isi nege tardiv statutul de persoana publica.

de acum in colo o sa imi fie frica sa formez si un numar de telefon, sa nu cum va sa prelucrez date personale.

Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2011
ContSters83715, utilizator
legile nu opereaza in vid - exista si alte reglementari cum ar fi libertatea de exprimare si lucrurile trebuie privite in context.

e si normal, altfel nu am mai vedea nicio stire cu nume si prenume, altfel pana nu semneaza de ex. SOV ca e de acord nu se poate da la stiri ca a fost arestat. sau vom afla ca "astazi a fost numit ... ca nou prim ministru in parlament. colegii nostri lucreaza acum sa obtina aprobarea acestuia ca sa ii putem da numele pe post"... ar fi interesant cum ar arata si stirile externe - tot fara nume si prenume, pana semneaza acceptul persoanele respective...

legea pentru protectia datelor personale incearca sa aduca o protectie privind manipularea bazelor de date personale de catre tot felul de operatori, care trebuie autorizati in acest sens de un oficiu specializat.

spre ex., firma de telefonie mobila are baze de date cu CNP-uri, nume, adresa, etc. Daca ei le-ar posta pe site - iata abonatii nostri cu datele complete de identitate! - s-ar putea cauza niste pagube sau un deranj acestora.

de aceea s-a introdus (sau mai bine zis s-a copiat din vest) obligativitatea obtinerii acordului persoanelor si exista niste proceduri de protectie a datelor care trebuie indeplinite, altfel nu se da autorizarea pentru prelucrare de date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomniere si defaimare pe forum online Ristina Ristina Am fost insultata si calomniata grav, cu acuze care daca ar fi adevarate mi- ar atrage pedepse legale, pe un forum online, pe numele meu real, nu pe nickul ... (vezi toată discuția)
Insulta prin presa miutica miutica Buna ziua.Am o problema cu presa. P 20 04 2012 2 ziare au scris un articol despre clanul C. Dar nu asta e problema. In articol le-au dat numele complet ... (vezi toată discuția)
Calomnia prin telefon aiduta aiduta cum poti dovedi ca ai fost calomniat la telefonul mobil? (vezi toată discuția)