Impreuna cu sotul meu am depus cererea de divort cu acordul partilor.
Primul termen il aveam pe 16 noiembrie.
Intre timp sotul meu a decedat.
As vrea sa ma sfatuiti, va rog, ce sa fac in continuare.
As vrea sa opresc aceasta actiune ca nu ii mai vad rostul.
As vrea sa revin la numele dinaintea casatoriei si nu stiu daca certificatul de deces este suficient ca sa pot sa imi schimb numele.
Exista un copil minor care stabilisem ca ramane cu tatal, acum el imi revine mie, dar rudele sotului vor sa il creasca si retin abuziv certificatul de nastere al copilului si certificatul de deces.
Daca sotul a decedat in timpul sau pana la termenul de divort (este logic ca nu mai aveti de cine sa divortati) , deci cu privire la acsta opereaza incetarea de drept a casatoriei.
Numele o sa vi-l puteti schimba pe cale administrativa....nu este nici o problema...
Cu privire la copil, se poate dispune printr-o custodie, care va stabili cui i vi se va incredinta minorul....(in masura in care rudele o cer....altminteni...minorul ramane in grija mamei, pana la stabilirea unei hot. jud.)
Procesul nu va continua. Mergeti la primul termen cu certificatul de deces.
Schimbarea numelui se poate face pe cale administrativa fara prea mari probleme.
Minorul "v-a revenit" la nastere... In cazul in care doriti sa va asumati cresterea si educarea lui nu va poate impiedica nici o ruda a sotului. Pt certificatul de nastere depuneti plangere la politie sau... si mai simplu... solicitati un duplicat.
In alta ordine de idei, pt ca divortul nu s-a pronuntat, dvs sunteti sot supravietuitor si impreuna cu copilul urmeaza sa mosteniti averea defunctului. Copilul fiind minor Dvs ii administrati bunurile.... in mod sigur iesiti mai bine decat in cazul unui partaj la divort. :)