avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum imi pot schimba numele de familie ?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum imi pot schimba numele de familie ?

In ziua in care implinesc 18 ani pot sa depun cerere sa imi schimb numele de familie? precizez ca de fiecare data imi este pocit numele si ma deranjeaza ... cum pot sa mi-l schimb?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 21:23, 2 Noiembrie 2011
Cererea va va fi aprobata, pentru ca:

Sunt considerate ca intemeiate cererile de schimbare a numelui in urmatoarele cazuri:
a) cand numele este format din expresii indecente, ridicole ori transformat prin traducere sau in alt mod

Etapele procedurii de schimbare a numelui pe cale administrative le puteti citi aici:

www.avocatnet.ro/content/for...

pe cale administrativa
multumesc pentru raspuns dar am o nelamurire referitoare la : • Alte acte pe care solicitantul le considera necesare pentru motivarea cererii sale : 1. acte de studii, livret militar, carte de munca pentru cei care si-au insusit numele solicitat in exercitarea profesiei . Eu am doar carnet de elev cu numele initial...este obligatoriu sa aduc alte acte asa cum zice acolo?
Nu iti trebuie, acolo sunt enumerate actele pentru toate situatiile in care se pot afla cei care solicita schimbarea de nume pe cale administrativa.
Incepi prin a completa o cerere pe care o iei de la Starea Civila din orasul unde locuiesti, cerere pe care va trebui sa o publici in Monitorul Oficial.

Pentru tine eu cred ca sunt suficiente urmatoarele:

- Un exemplar din Monitorul Oficial in care a fost publicata cererea de schimbare a numelui/prenumelui;
- Copii certificate sau legalizate de pe certificatele de stare civila ale celui care solicita schimbarea numelui/prenumelui – adica dupa certificatul tau de nastere
- Actul de identitate original şi copie
- Cazier fiscal;
- Cazier judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume copil JASMIN_MMARIA JASMIN_MMARIA pot sa schimb numele de familie al copilului meu din prima casatorie, cu numele de familie pe care-l am eu dupa a doua casatorie? (vezi toată discuția)
Schimbarea de nume pe cale administrativa Ares-3 Ares-3 Sunt considerate ca intemeiate cererile de schimbare a numelui in urmatoarele cazuri: a) cand numele este format din expresii indecente, ridicole ori ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui nancyadina nancyadina Buna ziua, dupa casatorie eu mi-am pastrat numele de fata ,iar sotul pe al lui si nu avem nume comun de familie. Acum eu as vrea sa iau numele de familie ... (vezi toată discuția)