avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... numire tutore in caz de alienatie mintala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

numire tutore in caz de alienatie mintala

Buna seara. Fiul unei cunostinte are un fiu care sufera de alienatie mintala, are 38 de ani iar tatal ar vrea sa-l numeasca ca si tutore pe fratele acestuia, pentru a-i reprezenta interesele. Din cate inteleg eu, procedura initiala ar fi cea de punere sub interdictie judecatoreasca si apoi numirea tutorelui. Intrebarea mea ar fi daca aceste doua proceduri se deruleaza in cadrul aceluiasi proces sau separat, intai punerea sub interd. si apoi numirea tutorelui. De asemenea as vrea sa stiu care sunt partile in proces si care instanta este competenta material. Va multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Curator bolnav psihic pompiliairina pompiliairina As dori sa aflu cine poate deveni curator pentru bolnavii cu afectiuni psihice care sunt internati intr-un spital de boli psihice,cine numeste acest curator si ... (vezi toată discuția)
Obtinerea unui pasaport pentru o persoana fara discernamant plaurap plaurap Fratele meu este o pesoana cu un handicap mental, declarat fara discernamant. El locuieste in afara Romaniei impreuna cu parintii mei. Parintii mei au mers la ... (vezi toată discuția)
Care sunt drepturile și obligațiile tutorelui celui pus sub interdicție? nyusziful nyusziful Buna ziua. Se doreste punerea sub interdictie a unei persoane varstnice, cu handicap mental (nu mai discerne, nu isi mai cunoaste fiica etc.) Aceasta actiune ... (vezi toată discuția)