avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... cuantumul daunei r.c.a.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

cuantumul daunei r.c.a.

Pe 1 noiembrie am facut un accident rutier, fara victime, dar care s-a produs din vina celuilalt sofer care a vrut sa intre in curte fara sa semnalizeze si fara sa se asigure in timp ce eu intrasem in depasire.L-am lovit in partea stanga fata ,si ma aruncat in sant .A recunoscut ca a fost vina lui.Firma de asigurari mi-a incadrat-o la dauna totala dar imi dau decat 75- 80 de milioane.Eu am cumparat masina in urma cu 3 luni si am dat pe ea 3500 de euro Masina este din 2001 are la bord 90 de mii de km ,reali ,pusa pe testar la RAR si arata excelent.Cum pot sa-mi recuperez paguba?macar sa-mi dea 110 milioane .Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:13, 4 Noiembrie 2011
ii dati in judecata pe pretentii civile. partea proasta este ca se plateste taxa de timbru calculata ca procent din pretentiile solicitate.
valoarea masinii se stabileste in functie de un catalog si coeficienti de uzura si nu in functie de cit ati platit pe ea.
daca contestati suma primita atunci va ramine sansa unui litigiu in care o expertiza sa stabileasca valoarea masinii la momentul accidentului insa veti avea nenorocul sa iasa aceeasi suma si atunci pierdeti si timp si bani. alegerea este a dvs.
~ Conținut șters la cerere ~
avem niste legi de te doare capul.Dupa ce ca esti nevinovat tot tu trebuie sa platesti.Si vinovatul e bine mersi si cu masina intreaga si fara batai de cap.E. mai bine sa fi tu vinovat decat sa fi victima.Halah dreptate in tara asta.
Valoarea despagubirii la dauna totala se face astfel: din valoarea de nou a masinii dv se scade uzura masinii si va ramane cca 85% din valoarea de nou a masinii. Din aceasta suma se scade valoarea epavei cca 25% pt ca epava o sa va ramana dv sa o valorificati, la care se aduga suma ce ramane dupa ce s-a scazut uzura si valoarea epavei. Calculul acesta il puteti face si dv singur.Pt a fi mai sigur e bine sa mergeti la un alt asigurator sa va faca un calcul al masinii dar este bine sa mergeti cu certificatul de inmatriculare pt a va putea face un calcul corect al valorii masinii la data evenimentului.

Alte discuții în legătură

Despagubire rca in caz de dauna totala violeta_88 violeta_88 Am avut un accident in urma caruia masina noastra(VW PASSAT DIN 2000) a fost avariata total iar firma de asigurari(BT) a evaluat-o la suma de 2800 de euro. ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna totala - rca - stabilirea uzurii euphoria euphoria Acum 2 saptamani am fost implicat intr-un accident rutier pe dn1, in care nu eu am fost vinovatul. Vinovatul mi-a dat copie dupa asigurarea RCA, care este la ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca la astra asigurari marcyz marcyz In urma unui accident auto soldat cu dauna totala a masinii, prin polita rca de la astra asigurari se desbagubeste la ce valoare? (vezi toată discuția)