Am un credit de nevoi personale pe care nu am mai putut sa-l achit. Banca mi-a trimis o notificare prin care incepe procedura de execurare silita. Tinand cont ca nu am bunuri imobile iar la bunurile mobile cumparate nu mai am facturi doveditoare care sa dovedesca faptul ca eu le-am cumparat , as dori sa stiu la cat timp de la somatie poate incepe executarea silita si in conditiile amintite mai sus ce se poate intampla.
Nu ați garantat cu nimic creditul?
Executarea silită într-adevăr, poate fi imobiliară sau mobiliară. Ea se aplică aspra întregului patrimoniu al debitorului, legea însă exceptând bunurile strict necesare pentru existenta și intretinerea familiei , pentru exercitarea meseriei sau profesiei, sau alte bunuri cu destinație specială.
În ipoteza în care nu aveți un bun imobil, sau bunuri mobile care figurează pe numele dv (de pildă, un autoturism), există posibilitatea executării silite prin poprire, dacă realizați venituri.
De asemenea, de reținut că executarea silită se poate face și asupra bunurilor viitoare.
Așa este, există și această instituție, însă în cazul de față nu se impune luarea acesteia în calcul, câtă vreme s-a demarat procedura executării silite...
Gresiti. Dreptul de a cere executarea silita se poate prescrie si daca a inceput procedura executionala. Evident, in anumite situatii si conditii.
Interventia mea privind prescriptia a urmat comentariul dvs.ref. la "executarea silită se poate face și asupra bunurilor viitoare" si nu nenaparat la speta prezentata.
Ipoteca mobiliara
anjinsan
Buna Ziua,
O creditor infiinteaza un sechestru asupra unor bunuri mobile ale unui debitor si inregistreaza acest sechestru in arhiva electronica de garantii ... (vezi toată discuția)