avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general scutire penalizari
Discuție deschisă în Contabilitate în general

scutire penalizari

buna ziua, am o intrebare , ca societate am de incasat de la Primarii si in acelasi timp am de plata la bugetul statului consolidat , nu se poate face o compensare intre cele 2 institutii OG.30/2011. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 16:18, 3 Noiembrie 2011
Nu.
Con­form HG nr. 685/1999 doar două persoane juridice(agenti economici) care au datorii reciproce le pot stinge prin compensare si in functie de valoarea facturilor de compensat:
valoarea >10.000 lei - prin institutul de Management si Informatica / serviciul compensare
valoarea mai mica sau egala cu 10.000 lei numai cu ordine de compensare - sunt tipizate si cu regim special.
Deocamdata nu se fac astfel de compensari.

@carmen01011958 cu unitatile bugetare, respectiv primariile, nu se pot face compensari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordine compensare adrianabresug adrianabresug ordinele de compensare pot cuprinde si facturi de avans ? Daca facturile au o vechime de 90 zile dar valoarea lor/factura este sub 10.000 lei pot face ... (vezi toată discuția)
Compensari Anca1011 Anca1011 ce document se utilizeza pentru inregistrarea unei compensari intre doua societati? compensarile se inregistreaza in ambele contabilitati(ale celor doua ... (vezi toată discuția)
Ordine de compensare sorina_han sorina_han Va rog ma ajuta cineva cu art. din codul fiscal referitor la regimul ordinelor de compensare? Multumesc:love2: (vezi toată discuția)