avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Mostenitori din doua casatorii - cum se radiaza sulta ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Mostenitori din doua casatorii - cum se radiaza sulta din cartea funciara daca au trecut 22 de ani?

parintii mei au avut un apartament in craiova,la divort noi doi am ramas cu mama in apartament.tatal s-a recasatorit si are la randul lui un copil.la scurt timp mama a murit iar dupa trei ani si tatal(fara vreo legatura) noi in urma unei hoatarari judecatoresti am ramas cu bunicii din partea mamei dupa decesul acesteia..deoarece eram minori..dupa moartea mamei a ramas o suma de bani neachitata care acum nu ar avea nici o valoare...am avut un proces cu casa funciara care l-am pierdut pentru eliminarea sultei.nu putem sa facem actul de vanzare-cumparare din aceasta cauza si din cauza celuilalt copil,,i se cuvine si lui parte din apartament?..ce ar trebui sa facem?noi locuim la oradea si ne e greu sa ne deplasam la craiova pentru un proces ...va rog sa ne ajutati cu un sfat.
Cel mai recent răspuns: dumitrescudaria , utilizator 20:02, 6 Noiembrie 2011
1. nu inteleg ce este "casa funciara"? CARTEA FUNCIARA?
2. da, i se cuvine si acelui copil, fiindca el il mosteneste pe tatal lui (si al dv.)...

-vreti sa vindeti apartamentul care e al cui? (s-a facut partajul intre mama si tatal dv...iar dv ati ramas in ap. si trebuia sa platiti tatalui o sulta?)
daca incercati sa fiti putin mai clar/a in detalii, va ajutam si cu un sfat.
eu si fratele eu avem un certificat de mostenitor,deci e al nostru apartamentul...?si da a ramas o sulta care trebuia platita tatului dar dupa decesul mamei nimeni nu a mai achitat...asta s-a intamplat acum 22 de ani,noi eram copii...
ca sa vindem apartamentul ce trebuie sa facem?tin sa precizez ca tatal a avut si alte bunuri materiale care dupa moartea lui au ramas la ultima sotie si copilul lor...se poate intenta proces de la oradea?
trebuie sa facem succesiunea dupa tata?cum se procedeaza in astfel de situatii?va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare mostenire serbanalexandrescu serbanalexandrescu Buna ziua. In urma cu un an jumatate , tatal meu a murit. Mama mea traieste, si eu sunt unicul copil. In urma decesului tatalui meu , a ramas un apartament , ... (vezi toată discuția)
Mostenire jaguar26iunie79 jaguar26iunie79 Buna ziua!Am o nelamurire in cazul unei mosteniri si as vrea sa stiu urmatoarele:daca sunt singur la parinti si ai mei sunt despartiti de ceva vreme,mama fiind ... (vezi toată discuția)
As dori o lamurire despre o mostenire Emilian2000 Emilian2000 Parintii mei au avut un apartament.Tatal meu a decedat.Dupa decesul tatalui s a facut succesiunea(Eu mai am o sora),iar atunci sora mea a renuntat la partea ... (vezi toată discuția)