parintii mei au avut un apartament in craiova,la divort noi doi am ramas cu mama in apartament.tatal s-a recasatorit si are la randul lui un copil.la scurt timp mama a murit iar dupa trei ani si tatal(fara vreo legatura) noi in urma unei hoatarari judecatoresti am ramas cu bunicii din partea mamei dupa decesul acesteia..deoarece eram minori..dupa moartea mamei a ramas o suma de bani neachitata care acum nu ar avea nici o valoare...am avut un proces cu casa funciara care l-am pierdut pentru eliminarea sultei.nu putem sa facem actul de vanzare-cumparare din aceasta cauza si din cauza celuilalt copil,,i se cuvine si lui parte din apartament?..ce ar trebui sa facem?noi locuim la oradea si ne e greu sa ne deplasam la craiova pentru un proces ...va rog sa ne ajutati cu un sfat.
1. nu inteleg ce este "casa funciara"? CARTEA FUNCIARA?
2. da, i se cuvine si acelui copil, fiindca el il mosteneste pe tatal lui (si al dv.)...
-vreti sa vindeti apartamentul care e al cui? (s-a facut partajul intre mama si tatal dv...iar dv ati ramas in ap. si trebuia sa platiti tatalui o sulta?)
daca incercati sa fiti putin mai clar/a in detalii, va ajutam si cu un sfat.
eu si fratele eu avem un certificat de mostenitor,deci e al nostru apartamentul...?si da a ramas o sulta care trebuia platita tatului dar dupa decesul mamei nimeni nu a mai achitat...asta s-a intamplat acum 22 de ani,noi eram copii...
ca sa vindem apartamentul ce trebuie sa facem?tin sa precizez ca tatal a avut si alte bunuri materiale care dupa moartea lui au ramas la ultima sotie si copilul lor...se poate intenta proces de la oradea?
Mostenire
jaguar26iunie79
Buna ziua!Am o nelamurire in cazul unei mosteniri si as vrea sa stiu urmatoarele:daca sunt singur la parinti si ai mei sunt despartiti de ceva vreme,mama fiind ... (vezi toată discuția)