Poporul nostru a fost cel mai fericit cind nu a fost cotropit (putine momente in istorie !)
Pe aceeasi idee probabil, NU EXISTA NICI O REACTIE din partea atitor creiere din Corpul Expertilor Tehnici si care să combată vehement aceste noi "regulamente de avizare a expertizelor tehnice judiciare " , aceasta deoarece :
- nu a existat nici o dezbatere cu noi,specialiştii, în legătură cu subiectul ;
- Oficiile de Cadastru numai de asta nu duc lipsă ;
- într-o eventuală aplicare cresc costurile expertizelor ca să nu vorbim de termene;
- dar mai grav, s-a adus o impardonabilă atingere profesiei de expert judiciar prin încercarea de a complica şi aşa alambicata cale a justiţiei fără o minimă consultare cu noi,cei care asta facem zi de zi ....
Dacă mai există oameni adevăraţi în astă ţară şi cu interes în această problemă, hai să nu mai lăsăm pe oricine şi oricum să dicteze în domenii despre care habar nu au !!!
Ca o paranteză,curios cum alte profesii au reuşit totuşi , să nu se lase călcaţi în picioare.
Aş dori, fără intenţia de a supăra pe cineva să comentez puţin : ca experţi topo, v+aţi lovit de multe ori de situaţia în care aţi avut planuri cadastrale vechi, neactualizate, în sistem de proiecţie Gauss, planuri care există sau nu la primării.La ora actuală, după cum bine ştiţi, este obligatoriu sistemul stereo 1970, cu e-terra, care determină multe diferenţe prin măsurare faţă de sistemul vechi.Trebuie să se ajungă la un numitor comun, şi noul sistem este impus de U.E , pentru uniformizarea măsurătorilor.Într- expertiză contabilă 1+1 fac 2 dar la expertiza topo, trebuie să existe o uniformitate de sistem de măsurare, de calcul puncte, de coordonate şi să avem cu iertare, dar cam fiecare expert face măsurătorile cu ap.pe care îl are, face delimitare fără suprapuneri pe ortofoto(care nu exista )etc.şi de aici suprapuneri reale sau virtuale(care se corectează din oficiu) sau alte şi alte diferenţe.Prin OCPI, se realizează o evidenţă şi un control unic.
Aceasta este părerea mea, şi încă
Litigiu
doxypop
De catava vreme am probleme legate de delimitarea terenului cu un vecin . Am solicitat unui expert topograf o delimitare exacta a terenului meu conform ... (vezi toată discuția)