avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... victima accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

victima accident

buna ziua,
am fost victima unui accident rutier(cineva a intrat in mine cu masina de pe contra sens)firma de asigurari a zis ca ma despagubeste cu 7400 lei,mie nu-mi convine pt ca era masina de 5000 de euro,Vrea sa-l dau pe celalat sofer in judecata pt ca nu am ajuns cu el pe cale amiabila la nici o rezolvare.
intrebare:daca el nu lucreaza si nu poate sa-mi dea banii la sfarsit de proces ce se intampla?il pot obliga cumva?sau pe mine ma despagubeste asigurarea si dupa aia e problema lor cum isi scos banii?
Cel mai recent răspuns: georgebarsan , utilizator 12:04, 11 Noiembrie 2011
Este o sansa pe care nu o puteti rata. Instanta va hotari cuantumul despagubirii si cine va plati. Mai mult ca sigur va stabili sa fiti despagubit de societatea de asigurari. Mult succes!
Despagubirea depinde si de valoarea masinii(conteaza anul fabricatiei).Banuiesc ca nu ati avut dauna totala sa va dea toti cei 5000 euro.Apelati la un avocat cu experienta in asigurari care sa va consilieze.
In primul rand trebuie sa solicitati firmei de asigurare justificarea cuantumului despagubirii oferite. Faceti obiectiuni (este bine sa va consultati cu un expert in domeniu), convocati asiguratorul la conciliere directa si daca rezultatul va fi negativ actionati societatea de asigurare in judecata pentru pkata unei despagubiri corecte.
nu se da in judecata persoana care a condus autovehicului vinovat de producerea accidentului, se va da in judecata societatea la care vinovatul de producerea accidentului are RCA (asigurare de raspundere obligatorie) ; am lucrat pe asigurari si calculul despagubirii se va face din devizul de reparatie pe care d-voastra il atasati la dosarul de dauna
masina este dauna totala dar nu inteleg de ce mmi-au dat asa putin cand pe devizul de reparatie suma este 54700 lei,mi-a cazut fata cand mi-au zis suma pe care mi-o ofera,am vb cu avocat si intentez proces

Alte discuții în legătură

Calcul daună rca: asigurătorul mi-a spus că nu mai există coeficient de uzură a mașinii, s-au modificat normele de aplicare a legii? AndreeeaV AndreeeaV Buna ziua Știe cineva daca normele de aplicare a legii referitoare la Rca sunt modificate ,sau nu mai sunt valabile? Mi se spune că nu mai există ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca - val daune mai mare decat val acordata de asigurator otiliap otiliap buna ziua acum 2 zile am facut un accident de masina , eu am fost de vina , m-am inteles pe care amiabila cu celalat sofer, i-am dat asigurarea, azi m-a sunat ... (vezi toată discuția)
Asigurari auto doslea doslea AM AVUT ACCIDENT CU MASINA.MASINA CARE MA LOVIT AVEA ASIGURARE OBLIGATORIE LA ASTRA .AM MERS LA EVALUATOR LA ASIGURARI IA FACUT POZE MASINII DAR NU A TRECUT ... (vezi toată discuția)