avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale actiunea in pretentii se socoteste comerciala?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

actiunea in pretentii se socoteste comerciala?

Desi este intemeiata pe art 1349 alin 1 si 2 Noul Cod Civil-raspunderea delictuala,
o actiune prin care ni se pretinde o suma de bani pentru ca am ocupat un teren mai mare decat cel concesionat nu este catalogata ca o actiune in pretentii, comerciala?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:38, 7 Noiembrie 2011
nu mai exista litigii comerciale, toate sunt civile.
Pai si codul de procedura civila cum se aplica in materia competentei materiale, daca toate litigiile sunt civile?
Am un litigiu peste 1 miliard mi-l judeca Tribunalul?
a fost abrogat art.2 pct.1 lit.a) privind competenta tribunalului in materie comerciala. Tribunalul este competent in TOATE litigiile civile cu o valoare mai mare de 500.000 ron
Imi puteti spune prin ce s-a abrogat?
lg 71/2011 care pune in aplicare NCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta instantelor in materie comerciala Georgeta Anghel (Rusu) Georgeta Anghel (Rusu) Avand in vedere faptul ca art. 2 punctul 1 lit.a) din codul de procedura civila, a fost abrogat prin art. 219 din Legea 71/2011, si tinand cont de prevederea ... (vezi toată discuția)
Competenta materiala gygycuta2 gygycuta2 in legatura cu competenta tribunalului de a judeca procese si cereri in materie comerciala al caror obiect depaseste 100000 ron s- a schimbat in noul cod civil ... (vezi toată discuția)
Care era competenta materiala a judecatoriilor in anul 2010, luna mai? stroe maqrcel stroe maqrcel Am un proces care a inceput in luna mai 2010 ,in civil,pentru o casa cu valoarea de 150.000 ron sau 1,5 miliarde lei vechi si nu stiu exact daca la acea data ... (vezi toată discuția)