avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cumularea vechimii in munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cumularea vechimii in munca?

Vine un angajat cu urmatoarea problema: i se cumuleaza (prin insumare) vechimea de la un loc de munca cu vechimea de la un alt loc de munca part-time (unde a lucrat in paralel)? I-am raspuns ca nu, deoarece pare ilogic ca un om sa lucreze doi ani intrunul singur. Dumneavoastra ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:00, 26 Septembrie 2008
Aveti dreptate! Se iau in calcul numai pentru pensie sumele cu care salariatul respectiv a contribuit la Fondul CAS.
Daca persoana a lucrat part-time inseamna ca nu s-a cotizat la fondul CAS?
Sau poate nu am inteles eu bine problema?
Ultima modificare: Vineri, 26 Septembrie 2008
Nicoleta Ilea, Consultant resurse umane
Ba da, totul a fost corect facut. Insa respectivul aplica pt un job unde exista o limita de vechime in munca printre criteriile de angajare. Asa ca ce se gandeste: am 5 ani full-time si 2 part-time deci am 7 ani vechime in munca. Ceea ce este fals, deoarece cei doi ani part-time au fost in paralel cu slujba cu norma intreaga.
Corect.
Are 5 ani vechime in munca, nu 7.
Nu stiu cum considera domniile voastre, dar eu sunt de parere ca atunci cand am (pe langa un job de 8 ore/zi) un cim partial, care poate sa fie de 4 ore/zi, dobandesc atat - pa langa contributie mai mare la pensii - experienta mai multa intr-o anumita meserie complementara ori aceeasi, deci ma perfectionez, dar efectiv muncesc mai mult, deci am mai multa vechime in munca decat cel care are doar 8 ore/zi. Atunci, e normal ca el sa beneficieze de tot atatea zile de co ca mine? Poate job-ul meu de 4 ore/ zi ma ajuta sa devin mai performant pentru primul loc de munca . Mie asa mi se intampla.
Dar ceea ce spun eu este revolutionar...... nicaieri nu se accepta .... iar in legislatie nu este prevedere in legatura cu acet aspect, care ar trebui sa fie luat in considerare, nu?

Alte discuții în legătură

2 joburi ana_web2000 ana_web2000 buna ziua am o intrebare pot sa lucrez la doua firme cu carte de munca la una lucrez 4 ore cu contract limitat si la cealalta la care as vrea sa ma angajez 8 ... (vezi toată discuția)
Daca ai un job full time de 8 ore si unu de 4 mai poti sa te angajezi part time si in alta parte pe 4 ore? keeNy keeNy Daca ai un job full time de 8 ore si unu de 4 mai poti sa te angajezi part time si in alta parte pe 4 ore? (vezi toată discuția)
Vechime calculată la contractul de muncă de 6 ore pe zi ionelanicoletastoleru ionelanicoletastoleru As dori să știu Cum este calculată vechimea în munca la contractul de muncă cu 6 ore pe zi (vezi toată discuția)