avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... NR.ZILE CONCEDIU ODIHNA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

NR.ZILE CONCEDIU ODIHNA

Daca m-am angajat la 1 aprilie 2011 si am concediu in noiembrie de pe 15, la cate zile am dreptul daca in CIM am stipulat 21 zile anual.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 12:43, 6 Noiembrie 2011
P_Ruxi a scris:

21 zile/anul 2011 : 12 luni x 9 (cate luni lucrati in anul 2011) = 16 zile

sau

21 zile/2011 : 255 zile lucratoare in 2011 x nr. de zile lucrate/2011 fara C.M., fara invoiri sau nemotivate de dvs.

Cred ca acesta e raspunsul corect deoarece concediul de odihna se calculeaza pe an calendaristic. Ori, in 2011 persoana respectiva este salariarul firmei timp de 9 luni. (Daca pleaca inainte de sfarsitul anului va da o parte din bani inapoi.)

Iulian, din practica, angajatorul calculeaza concediul de odihna raportat la perioada lucrata pana la momentul acordarii acestuia.
Mie mi se pare penibil la o asa intrebare simpla sa i se dea userullui atatea raspunsuri, astfel incat pana la urma nici nu este lamurit cate zile de CO va avea.
Eu raman la primul raspuns pe care l-am postat.
- raportat la perioada calendaristica 1.04.2011 - 31.12.2011 , atunci sunt 9 luni penru care trebuie sa i se acorde CO ..

- raportat la perioada efectiv lucrata 01.04.2011 -15.11.2011 , atunci sunt 7 luni si jumatate pentru care are dreptul la CO ..

Inca o data reiterez ideea ca, CO se acorda in zile lucratoare si nu in zile calendaristice .. Gabrielle , raspunsul tau corect ar fi 14 zile lucratoare ...

In functie de perioada luata in calcul de catre angator , veti avea dreptul la un CO cuprins intre 14 - 16 zile lucratoare ...
La 14 zile lucratoare m-am referit evident, stimate coleg. :)
Multumesc pentru interventie.:bow:
Gabrielle Monique a scris:

La 14 zile lucratoare m-am referit evident, stimate coleg. :)
Multumesc pentru interventie.:bow:

In mesajul postat nu se specifica ca este vorba despre zile lucratoare ...

Alte discuții în legătură

Co revenire concediu ELENA2009 ELENA2009 daca o persoana revine din cic in mai, care va fi concediul ei pe 2012? multumesc (vezi toată discuția)
Concediu de odihna corina_I corina_I Buna ziua, Am cateva nelamuriri legate de concediul de odihna. In data de 12 mai 2008 m-am angajat la firma la care lucrez in prezent. Initial mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Zile concediu de odihna razvantamasanu razvantamasanu Buna tuturor, Am intanit o mica problema zilelea astea la serviciu legat de zilele de concediu ce mi se cuvin. Ca sa fiu direct va spun ca m-am angajat pe ... (vezi toată discuția)