avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... cum obtin asigurarea soferului vinovat ?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

cum obtin asigurarea soferului vinovat ?

Am si eu o problema la care nu gasesc raspuns pe net. Accidentul a fost asa: un sofer s-a bagat in depasirea a 4-5 masini intr-un sat pe linie continua si dupa ce m-a depasit pe mine a intrat in masina de pe contrasens (era acolo si trecere de pietoni), din izbitura a fost proiectat in fata mea si eu din frana am intrat in el si am farurile, bara si radiatorul sparte. Intrebarea mea este cum pot sa obtin asigurarea soferului vinovat (soferul din masina de pe contrasens a decedat). Accidentul s-a produs langa Iasi, eu sunt din Barlad, Politia imi tot spune dupa o saptamana ca nu are actele soferului vinovat si nu vor sa mai raspunda la telefon. M-au obligat sa transport masina pe banii mei la Politia Iasi, m-au chemat sa dau declaratii, dar soferul vinovat a plecat de la fata locului cu ambulanta (cu toate o ora a stat si a asteptat ambulanta si politia si nu avea nimic) si nu a mai venit o saptamana la Politie.
Intrebarea mea este: Politia este obligata sa imi dea asigurarea soferului vinovat? Cum sa fac ? Depun o petitie? o plangere? la Politia Iasi? la Minister? Eu nu stiu cine e acel sofer. De unde sa-l iau eu?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:00, 4 Noiembrie 2011
se poate identifica RCA in functie de nr masinii, daca exista o polita rca
[ link extern ] /
florentin70 a scris:

Am si eu o problema la care nu gasesc raspuns pe net. Accidentul a fost asa: un sofer s-a bagat in depasirea a 4-5 masini intr-un sat pe linie continua si dupa ce m-a depasit pe mine a intrat in masina de pe contrasens (era acolo si trecere de pietoni), din izbitura a fost proiectat in fata mea si eu din frana am intrat in el si am farurile, bara si radiatorul sparte. Intrebarea mea este cum pot sa obtin asigurarea soferului vinovat (soferul din masina de pe contrasens a decedat). Accidentul s-a produs langa Iasi, eu sunt din Barlad, Politia imi tot spune dupa o saptamana ca nu are actele soferului vinovat si nu vor sa mai raspunda la telefon. M-au obligat sa transport masina pe banii mei la Politia Iasi, m-au chemat sa dau declaratii, dar soferul vinovat a plecat de la fata locului cu ambulanta (cu toate o ora a stat si a asteptat ambulanta si politia si nu avea nimic) si nu a mai venit o saptamana la Politie.
Intrebarea mea este: Politia este obligata sa imi dea asigurarea soferului vinovat? Cum sa fac ? Depun o petitie? o plangere? la Politia Iasi? la Minister? Eu nu stiu cine e acel sofer. De unde sa-l iau eu?
Multumesc.

Eventual faceti o plangere la Inspectoratul Judetean de Politie in care s-a produs accidentul, vis-a-vis de atitudinea celor de la Politia rutiera....sau la Ministerul de Interne - in masura in care vreti sa faceti "valuri"

Dar, si ideea colegului este valabila :coffee:
am intrat pe acel site si am identificat asiguratorul, dar nu am copia dupa asigurare, buletin, certificatul masinii si permisul celui vinovat. Mi-au spus cei de la politie de acel site.
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2011
florentin70, utilizator
nu este nevoie sa aveti copie, printati rezultatul din baza de date cedam si folositi-o in firm asta in reclamatiile dvs. cel putin exista o proba despre existenta RCA si identitatea asiguratorului.
Trebuie verificat sa vedeti daca avea asigurare valabila in momentul producerii accidentului.Luati legatura cu rudele vinovatului pentru a va facilita obtinerea unei copii a asigurarii.

Alte discuții în legătură

Asigurare auto in caz de accident usor AlinaBolocan AlinaBolocan In urma cu 2 saptamani o domnisoara a schimbat banda de sens ( pe o sosea cu 3 benzi a trecut de pe banda a 2-a pe banda a 3-a ) inainte de trecerea de pietoni ... (vezi toată discuția)
Vinovatul unui accident rutier refuza sa imi dea copia politei rca Cornea444 Cornea444 Am fost implicat intr-un accident rutier in care nu m-i s-a acordat prioritate, agentul de politie constatand acest fapt. Evenimentul s-a produs astfel: In ... (vezi toată discuția)
Accident in bulgaria cu un motor inmatriculat in u.k. fara asigurare obligatorie claudiu_wolfy claudiu_wolfy Buna ziua, am avut ieri un accident in bulgaria cu un motor pe care erau 2 persoane, una dintre persoane a plecat la spital cu ambulanta. In urma ... (vezi toată discuția)