avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare auto in caz de accident usor
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare auto in caz de accident usor

In urma cu 2 saptamani o domnisoara a schimbat banda de sens ( pe o sosea cu 3 benzi a trecut de pe banda a 2-a pe banda a 3-a ) inainte de trecerea de pietoni pe linie continua pentru a intra pe o straduta in partea dreapta si a intrat in masina mea ce mergea regulamentar. Ea a sustinut la politie ca nu este vinovata si ca masina noastra stationa si s-a pus brusc in miscare fara sa se asigure. Dupa constatarile politistului ni s-a dat dreptate noua deoarece dauna a fost destul de mare si daca noi stationam masinile nu erau atat de avariate (plus ca a depasit linia continua). Ea a scris pe procesul verbal ca nu este de acord cu politistul si ca v-a depune o contestatie in termen de 15 zile. Ni s-a recomandat de catre politie sa facem masina pe banii nostri si sa o dam in judecata pentru a obtine banii inapoi. Eu stiu ca am mai avut un accident asemenator iar individul de vina ne-a dat asigurarea si a actionat ulterior politia in instanta. Care este procedura in acest caz?
1. Poate politia sa oblige inculpatul sa ne dea asigurarea si ulterior sa se judece cu persoana de vina sau intr-adevar trebuie sa o dam noi in judecata pe ea si ea politia.
2. Daca o dam in judecata avem sanse de castig in conditiile in care nu exista martori, decat mama ei care era in masina la momentul accidentului? Cam cat ar dura procesul?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Ciprian Dinu , Avocat 23:44, 21 August 2012
Dumneavoastra trebuie sa faceti cerere de despagubire la asiguratorul RCA al soferitei vinovate. Probabil nu vi se va plati despagubirea pana nu se rezolva plangerea contraventionala.
Veti fi citat si in dosarul in care se judeca plangerea contraventionala si trebuie sa mergeti sa sustineti vinovatia contestatoarei.
Nu aveti nevoie de o copie de pe asigurarea RCA a asiguratei. Dupa numarul masinii puteti afla de pe site-ul CEDAM societatea de asigurare RCA.
Nu aveti nevoie sa o actionati in judecata pe soferita vinovata. In cel mai rau caz va veti judeca cu societatea de asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca in cazul contestarii procesului verbal de catre vinovat Alin15572 Alin15572 Buna ziua, Acum 2 saptamani am fost implicat intr-un accident rutier pe raza orasului Bucuresti. Eu circulam regulamentar pe banda 3 a bulevardului, de pe ... (vezi toată discuția)
Am tamponat o mașină care a intrat în fața mea iar poliția m-a găsit vinovat. ce mă sfătuiți să fac? Mariusssssss Mariusssssss Buna, Am avut un incident zilele trecuta , ma aflam la semafor la o intersectie cu doua benzi pe sens , benzile fiind delimitate cu marcaj continuu ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca - vinovatul se declara nevinovat gygy83 gygy83 Buna ziua, Acum 10 zile, un individ m-a lovit in trafic. Merg la politie, unde individul este declarat vinovat si i se intocmeste proces verbal, in care ... (vezi toată discuția)