Buna,
Am avut un incident zilele trecuta , ma aflam la semafor la o intersectie cu doua benzi pe sens , benzile fiind delimitate cu marcaj continuu logitudinal ( a doua banda obligatoriu la stanga ,iar prima banda pentru deplasarea inainte si la dreapta). Eu ma aflam pe prima banda in coloana , in momentul in care semaforul s-a facut verde si am inceput sa ma deplasez (in dreapta ) un conducator de pe a doua banda a intrat in fata mea intre mine si autovehiculul din fata mea , iar in curba a franat brusc si eu nu am mai apucat sa il evit . Precizez din nou ca intre benzi de afla linie continua . In urma constatarilor politia m-a gasit pe mine vinovat pentru ca nu am pastrat distanta regulamentara intre masini . Intre mine si masina care se afla initial in fata mea era o distanta regulametara , automat cum celalalt sofer s-a bagat intre noi distanta regulamentara nu a mai exista si de aceea s-a produs tamponarea . Eu consider ca sunt nevinovat . Ce ma sfatuiti sa fac ?
P. S. Am si filmarile de la o benzinarie din apropiere pe care se poate vedea tot incidentul .
Formulati plangere contraventionala in termenul de 15 zile de la comunicare. Solicitati proba cu inscrisuri (planse foto), interogatoriul paratului , martori (daca aveti) si, eventual, expertiza dinamicii accidentului.
Formulati plangere contraventionala, depuneti filmarea si solicitati efectuarea unei expertize tehnice pentru stabilirea dinamicii producerii accidentului, posibilitatile de evitare a accidentului, de catre cine si prin ce manevre.
ing. Ioan Ciobanu
Tamponare
Ciprian_m89
Salut! am avut si eu nefericirea de a fi implicat intr-un accident pe un drum cu doua benzi pe sens, accident in care am fost implicate 4 autoturisme.
Eram ... (vezi toată discuția)