avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am tamponat o mașină care a intrat în fața mea iar ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am tamponat o mașină care a intrat în fața mea iar poliția m-a găsit vinovat. Ce mă sfătuiți să fac?

Buna,
Am avut un incident zilele trecuta , ma aflam la semafor la o intersectie cu doua benzi pe sens , benzile fiind delimitate cu marcaj continuu logitudinal ( a doua banda obligatoriu la stanga ,iar prima banda pentru deplasarea inainte si la dreapta). Eu ma aflam pe prima banda in coloana , in momentul in care semaforul s-a facut verde si am inceput sa ma deplasez (in dreapta ) un conducator de pe a doua banda a intrat in fata mea intre mine si autovehiculul din fata mea , iar in curba a franat brusc si eu nu am mai apucat sa il evit . Precizez din nou ca intre benzi de afla linie continua . In urma constatarilor politia m-a gasit pe mine vinovat pentru ca nu am pastrat distanta regulamentara intre masini . Intre mine si masina care se afla initial in fata mea era o distanta regulametara , automat cum celalalt sofer s-a bagat intre noi distanta regulamentara nu a mai exista si de aceea s-a produs tamponarea . Eu consider ca sunt nevinovat . Ce ma sfatuiti sa fac ?
P. S. Am si filmarile de la o benzinarie din apropiere pe care se poate vedea tot incidentul .
Ultima modificare: Luni, 20 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:12, 24 Noiembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contestati pv in termen de 15 zile de la comunicare si solicitati admiterea probei video.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulati plangere contraventionala in termenul de 15 zile de la comunicare. Solicitati proba cu inscrisuri (planse foto), interogatoriul paratului , martori (daca aveti) si, eventual, expertiza dinamicii accidentului.
Formulati plangere contraventionala, depuneti filmarea si solicitati efectuarea unei expertize tehnice pentru stabilirea dinamicii producerii accidentului, posibilitatile de evitare a accidentului, de catre cine si prin ce manevre.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea benzii fara asigurare versus nu am pastrat distanta regulamentara Dorin31 Dorin31 salut, Acum cateva zile eram pe J L Calderon, strada cu sens unic si 2 benzi pe sens. La un semafor strada se bifurca, banda din stanga se continua spre ... (vezi toată discuția)
Tamponare Ciprian_m89 Ciprian_m89 Salut! am avut si eu nefericirea de a fi implicat intr-un accident pe un drum cu doua benzi pe sens, accident in care am fost implicate 4 autoturisme. Eram ... (vezi toată discuția)
Accident circulatie MadalinValentin MadalinValentin Buna seara! Recent am trecut printr-un accident si, inaintea sa merg la politie, poate ma puteti lamuri voi in legatura cu situatia. Drum cu 2 benzi pe sens, ... (vezi toată discuția)