avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident circulatie

Buna seara!
Recent am trecut printr-un accident si, inaintea sa merg la politie, poate ma puteti lamuri voi in legatura cu situatia.
Drum cu 2 benzi pe sens, ma aflam pe prima banda pentru ca am vazut panou publicitar cu Petrom in nu mai stiu exact ce distanta si doream sa opresc sa cumpar ceva din benzinaria respectiva. Un domn iese de pe un drum secundar in prima banda, l-am vazut, m-am asigurat, am trecut pe banda 2, permitandu-i astfel sa iasa, m-am asigurat din nou inainte sa reintru pe banda 1 ca am timp suficient, am dat semnal dreapta si ma bag pe banda 1. Semnalizarea nu s-a oprit si in cativa metri urma benzinaria asa ca am franat si am vrut sa virez dreapta. Cand sa intru in benzinarie, poc. Domnul respectiv a intrat in mine, tinand-o una si buna ca eu de pe banda 2 am dat semnal dreapta si am vrut sa intru in benzinarie. Mentionez ca masina nu este avariata in lateral, doar portiunea din dreapta a spatelui, ceea ce, cred eu, demonstreaza ca eram drept pe banda 1, nu in lateral cum afirma domnul.
Ma puteti lamuri cu un raspuns? Domnul este presedintele RATB si cred ca intuiesc cam cum vor functiona lucrurile.
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2018
MadalinValentin, utilizator
Cel mai recent răspuns: MadalinValentin , utilizator 10:14, 22 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O problema discutabila si "esentiala" pentru stabilirea vinovatiei/nevinovatiei va fi aceea de a lamuri (daca a existat) distanta parcursa in linie dreapta de la momentul reinscrierii pe banda 1 si pana la efectuarea virajului in vederea intrarii in statia Petrom. Cu cat a existat o distanta mai mare, cu atat va cresc sansele in dovedirea nevinovatiei...
Distanta parcursa pe banda 1 a fost. Daca nu ar fi fost, nu as fi fost lovit in spate, ci in lateral. Acum nu stiu exact cat, dar a fost. Posibil vreo 5 m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto, stabilire vinovat Chrysk2 Chrysk2 Buna ziua , nu stiu exact ce sa fac , azi am discutat cu un avocat maine vom merge sa facem acte si apoi vom merge sa vedem dosarul. Ok , deci... Am avut un ... (vezi toată discuția)
Am tamponat o mașină care a intrat în fața mea iar poliția m-a găsit vinovat. ce mă sfătuiți să fac? Mariusssssss Mariusssssss Buna, Am avut un incident zilele trecuta , ma aflam la semafor la o intersectie cu doua benzi pe sens , benzile fiind delimitate cu marcaj continuu ... (vezi toată discuția)
Consider abuz decizia ag. de politie....... milanezzzul milanezzzul ........care prin decizia sa ma declarat vinovat intr-o situatie in care nu cred ca eram de vina. Ma deplasam cu auto de pe o strada catre intersectia care ... (vezi toată discuția)