Buna ziua. Doresc sa-mi fac PFA pe parte de curierat. Am luat aceasta decizie pentru a veni in intampinarea nevoilor studentilor care primesc sau trimit catre localitatile de domiciliu vesnicele pachete. Detin autoturism sub 3,5t proprietate personala. Datorita neincrederii pe care o am in oamenii de la ghiseele institutiilor de stat, am preferat sa apelez la aceasta metoda de comunicare si anume forumul. Am cautat pe net informatii legat strict de ceea ce vreau sa fac dar nu am gasit o speta asemanatoare situatiei mele. Pentru inceput, cateva intrebari pe care le am,ar fi:
1. Am nevoie de calificare in domeniul transporturilor?
2. Am nevoie de spatiu de depozitare, avand in vedere ca in principiu pachetul care pleaca de acasa, ajunge in aceeasi zi la destinatie?
3. Autoturismul trebuie sa indeplineasca anumite conditii?
4. Am nevoie de vreo autorizatie de la ARR, RAR ?
5. Tarifele mi le pot stabili singur?
6. Am nevoie de vreo pregatire in domeniul contabilitatii, dat fiind ca imi voi face singur actele contabile?
Pentru inceput acestea ar fi cateva intrebari. Va multumesc
Pentru aceasta activitate daca doriti sa va infiintati PFA este suficient sa detineti permis de conducere. Coduri care ar trebui sa le aveti in obiectul de activitate sunt: - 5320- alte activitati postale si de curier; 4941 - transporturi rutiere de marfuri, Ideal ar fi sa aveti un loc unde sa primiti coletele, dar nu este obligatoriu. Tarifele vi le puteti stabili cum doriti dvs.
Contabilitatea se tine in partida simpla, iar in situatia ca la inceput nu va descurcati platiti doua -trei luni un contabil sa va invete ce aveti de facut.