avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legalizare hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legalizare hotarare judecatoreasca

Buna seara!
Pentru legalizarea unei hotarari judecatoresti, ma pot prezenta eu in calitate de imputernicit cu drepturi depline pe toata perioada procesului? Sau trebuie sa fie prezenta persoana care a fost parte in proces? Care sunt reglementarile legislative intr-o astfel de situatie?
Mentionez ca procesul s-a incheiat de aproape un an.

O seara buna!
Cel mai recent răspuns: flori9 , utilizator 19:37, 7 Noiembrie 2011
Puteti doar daca prin mandatul care v-a fost dat, ati fost imputernicit sa obtineti si copii legalizte dupa hotarare. Cititi continutul imputernicirii.
Este posibil, sub rezerva duratei mandatului si existenta originalului va poate fi de folos daca copia acesteia este luata in considerare sub forma,, conform cu originalul,, .
Originalul procurii judiciare se afla la dosarul cu pricina.
Din aceasta procura va citez urmatoarele:
"... sa ma reprezinte cu depline puteri in fata instantelor judecatoresti de orice grad, in cauza ca face obiectul dosarului civil nr..., aflat pe rol la ..."
"Pentru aducerea la indeplinirea a pezentului mandat, mandatara mea ma va reprezenta in vederea apararii drepturilor si intereselor mele de orice natura in fata instantelor judecatoresti de orice grad, la toate termenele de judecata, va raspunde la actiunea introdusa, va putea face intampinare, cerere reconventionala sau orice alta cerere procesuala, va putea inainta orice actiune va socoti ca fiind utila apararii drepturilor si intereselor mele, va putea sa o sustina, modifice, retrage sau repune pe rol, va primi actele de procedura si va lua termene, va propune si administra probele necesare, va angaja avocati, va primi citatii, somatii,va lua termene in cunostinta, va chema si va raspunde, in numele meu si pt mine la interogatorii, va inoca exceptii sau alte mijloace de aparare, va cere probe cu martori si va participa la audierea acestora, verificare de scripte si expertize, va cere comunicari de acte, va primi sentinte, decizii si va semna pt primirea acestora, va putea uza de caile ordinare si extraordinare de atac prevazute de lege, impotriva hotararilor ce se vor pronunta, reprezentandu-ma cu aceleasi drepturi in fata instantelor judecatoresti superioare, va face revizuiri, contestatii, interventii, chemari in garantie, cereri reconventionale, recuzari, etc., va face cereri de perimare, conexari, declinari competenta, de inchidere si redeschidere a dosarelor, va solicita investirea cu formula executorie a hotararilor ramase definitive si le va primi investite, va primi si executa orice titlu definitiv, semnand oriunde va fi necesar, in numele meu si pentru mine, in limitele prezentului mandat, semnatura sa fiindu-mi opozabila acum si in viitor.
Prezenta procura este gratuita, netransmisibila si valabila de astazi, data autentificarii, pana la revocarea sa expresa de catre mine mandanta sau dupa caz pana la definitivare."

Acum nu stiu ce inseamna "definitivare", include si legalizarea hotararii sau nu?
va solicita investirea cu formula executorie a hotararilor ramase definitive si le va primi investite, va primi si executa orice titlu definitiv,


Aceasta parte din procura include si obtinerea exemplarelor legalizate, eventual investite cu formula executorie, a hotararilor.
Da, aveti dreptul sa solicitati legalizarea.

Alte discuții în legătură

Procura generala miamargo miamargo buna ziua, am cautat foarte multe modele pentru formularea unei procuri cat mai generale, am gasit ceva, dar nu sunt convinsa ca poate cuprinde cat mai ... (vezi toată discuția)
Este corect redactata urmatoarea procura de reprezentare succesorala + vanzare (autentificata si apostilata in strainatate) roxanna_v roxanna_v Buna ziua, Suntem 5 frati si ambii parinti au decedat, mama in 2002 iar tatal in 2010. Nu s-a facut pana acum niciun fel de demers cu privire la succesiune ... (vezi toată discuția)
Reprezentarea unei societati comerciale in instanta crystal_samy crystal_samy buna ziua. am depus o contestatie in instanta impotriva unui proces verbal de contraventie aplicat societatii careia sunt atat patron cat si administrator. mi ... (vezi toată discuția)