avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna seara.am o sentinta definitiva de succesiune dupa bunici .sa decis 50% pentru celi 2 mostenitori din ambele imobile.nu sa ajuns la o intelegere amiabila si am deschis proces avand ca obiect iesirea din indiviziune pt ca verisori mei locuiesc in ambele case.in cazul in care nu lucrez si depun la tribunal adeverinta de la finante ca nu am venit ar putea sa imi respinga cererea si sa imi ceara sa platesc taxa de timpru pe valoarea parti mele de mostenire? sau am dreptul daca nu am venit la neplata taxei de judecata?multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 08:32, 6 Noiembrie 2011
Potrivit art.8 al OUG nr.51/2008, beneficiaza de ajutor public judiciar persoanele al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 500 lei, situatie in care, sumele se avansează în întregime de către stat.
Norma are caracter imperativ, motiv pentru care instanta de judecata va trebui sa va acorde ajutorul public judiciar.
Insa, scutirea de la plata taxei judiciare e timbru este doar una din formele ajutorului public judiciar, celelalte forme fiind : amanarea, esalonarea sau reducerea taxei judiciare de timbru.
Instanta are posibilitatea sa aleaga una dintre aceste variante.
Sunt convins ca in cazul dvs., care nu realizati venituri, instnata va opta pentru varianta scutirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motivele scutirii de la plata taxei judiciare de timbru şi acordarea asistenţei judiciare gratuite Ursutz Ursutz Buna ziua, Ma intereseaza sa aflu care pot fii motivele invocate pentru ca un judecator sa hotarasca scutierea de la plata taxei judiciare de timbru şi ... (vezi toată discuția)
Ce categori de persoane pot fi scutite de la plata taxei de timbru ... alexser24 alexser24 Ce categori de persoane pot fi scutite de la plata taxei de timbru judiciar? (vezi toată discuția)
Scutire taxa de timbru judiciar pentru actiune partaj succesiune instanta nikole tablet nikole tablet Buna ziua! Se pot obtine scutiri la taxa timbrului judiciar pentru un pensionar, pentru actiunea in instanta a partajului initial in cazul succesiunii? ... (vezi toată discuția)