avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... obligatia de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

obligatia de intretinere

dupa cite luni de la neplata pensiei de intretinere se poate face plingerea de abandon cf Art ?305 Cp
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:08, 5 Noiembrie 2011
Trei luni.
Plangerea se poate face dupa neplata pensiei de intretinere timp de 2 luni .Fiind vorba despre o plangere prealabila , trebuie sa o depuneti in termen de 2 luni de la momentul neplatii.
Doua luni:)
2 luni.
Art.305 al. 1 lit c) c.pen.
Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:
c) neplata cu rea-credinţă, timp de două luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara glockal3x glockal3x As dori un sfat daca se poate . Ce ar trebui sa faca mama mea daca tatal meu nu mi-a mai trimis pensia alimentara de aproximativ 6-7 luni iar aceasta fiind ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Alex Octavian Alex Octavian Buna ziua.Am si eu o intrebare legata de pensia alimentara.Am depus o cerere in instanta pe data de 17.06.2008 in legatura cu majorarea pensiei ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa astept doua luni? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Dupa 4 ani scursi de cand instanta mi-a incredintat copilul,celalalt parinte,a binevoit abia luna trecuta sub amenintarea plangerii pentru abandon familial ... (vezi toată discuția)