iuliana_cornelia a scris:
Am terminat somajul si nu am gasit loc de munca.Am platit 3luni asigurare medicala (37leiluna)si mi s-a propus sa fiu coasigurat cu fiica mea.Intrebarea mea este:
- ce se intampla daca fiica mea intra in concediu de maternitate si am si eu nevoie de spitalizare;platesc spitalizarea,interventiile medicale,tratamentul sau toate sunt suportate din asigurarea ei
-daca asiguratul este bolnav (concediu medical)si eu coasigurat am nevoie de spitalizare
Va ro sa-mi raspunde-ti deoarece de la CNAS nu am primit nici un raspuns concret
ART. 27,
Ordin Nr. 617 din 13 august 2007
(1) Persoanele asigurate in baza art. 213 alin. (1) lit. b) teza a doua din lege, respectiv sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflate in intretinerea unei persoane asigurate, denumite in continuare
coasigurati, isi pastreaza calitatea de asigurat si drepturile care decurg din aceasta numai in perioada in care persoana in a carei intretinere se afla are calitatea de asigurat.
Pe perioada c. de maternitate,precum si pe per.ccc,fiica dvs.
are calitatea de asigurat in continuare,iar in cf. cu prevederea invocata mai sus,calitatea dvs. de coasigurat,deci si drepturile aferente ar trebui sa se mentina.Aceasta este opinia mea,dar solicitati o clarificare oficala de la casa de sanatate.