avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... destinatia si folosinta terenului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

destinatia si folosinta terenului

Care e distinctia intre "destinatia" unui teren si "categoria de folosinta" a unui teren? Ex: teren cu destinatie forestiera si categoria de folosinta : forestier intravilan.
Unde gasesc aceste clasificari si ce organ e competent sa stabileasca destinatia si categoria de folosinta?
Cel mai recent răspuns: Marian Jenaru , utilizator 09:35, 9 Ianuarie 2018
legea 18/1991
Art. 2
In functie de destinatie, terenurile sunt:
a) terenuri cu destinatie agricola, si anume: terenurile agricole productive - arabile, viile, livezile, pepinierele viticole, pomicole, plantatiile de hamei si duzi, pasunile, fanetele, serele, solariile, rasadnitele si altele asemenea -, cele cu vegetatie forestiera, daca nu fac parte din amenajamentele silvice, pasunile impadurite, cele ocupate cu constructii si instalatii agrozootehnice, amenajarile piscicole si de imbunatatiri funciare, drumurile tehnologice si de exploatare agricola, platformele si spatiile de depozitare care servesc nevoilor productiei agricole si terenurile neproductive care pot fi amenajate si folosite pentru productia agricola;
b) terenuri cu destinatie forestiera, si anume: terenurile impadurite sau cele care servesc nevoilor de cultura, productie ori administrare silvica, terenurile destinate impaduririlor si cele neproductive - stancarii, abrupturi, bolovanisuri, rape, ravene, torenti -, daca sunt cuprinse in amenajamentele silvice;
c) terenuri aflate permanent sub ape, si anume: albiile minore ale cursurilor de apa, cuvetele lacurilor la nivelurile maxime de retentie, fundul apelor maritime interioare si al marii teritoriale;
d) terenuri din intravilan, aferente localitatilor urbane si rurale, pe care sunt amplasate constructiile, alte amenajari ale localitatilor, inclusiv terenurile agricole si forestiere;
e) terenuri cu destinatii speciale, cum sunt cele folosite pentru transporturile rutiere, feroviare, navale si aeriene, cu constructiile si instalatiile aferente, constructii si instalatii hidrotehnice, termice, de transport al energiei electrice si gazelor naturale, de telecomunicatii, pentru exploatarile miniere si petroliere, cariere si halde de orice fel, pentru nevoile de aparare, plajele, rezervatiile, monumentele naturii, ansamblurile si siturile arheologice si istorice si altele asemenea.
cam asta am gasit deocamdata...
si eu am gasit textul de lege. eu intrebam de diferenta dintre cele doua notiuni
Buna ziua! Am vazut acum aceasta intrebare , cam devreme :D.
Diferenta dintre destinatia terenului si categoria de folosinta este "in ce poate fi folosit" si "ce poate fi folosit". Destinatia este un fel de clasa superioara categoriei. In functie de destinatie acel teren poate avea o anumita categorie. Nu pot exista terenuri permanent sub apa cu categoria constructii sau diguri.
De exemplu: destinatia este agricola iar categoria poate fi: arabil (cu subcategorii), livada (cu subcategorii), vie (cu subcategorii), etc.
Destinatia teren forestier (poate fi folosit pentru a fi impadurit, pepiniere forestiere sau alte chestii legate de paduri) iar categoria paduri, perdele de protectie, tufarisuri si maracinisuri etc.
Clasificarile ar trebui sa fie gasite in regulamentele de urbanism, Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara sau Ministerul Dezvoltarii Regionale.
[ link extern ] .
Ultima modificare: Marți, 9 Ianuarie 2018
Marian Jenaru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract arenda monica_ofice monica_ofice conform art.1 aliniat.2 din Lg.16/1994-modificata in 2008 , nu se enumera terenurile ocupate cu pasuni permanente sau fanetepentru a fi arendate .Nu sunt si ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui teren din agricol în intravilan vanip vanip Terenul nostru are 20 ha si se gaseste în Ilfov. Pe titlul de proprietate, este scis ca are folosinta agricola. Nu avem nici un proiect, dar dorim sa obtinem ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan agricol - zona verde v1a 120705 120705 Buna ziua, dragi colegi, ma confrunt cu urmatoarea problema: detin un teren in sectorul 3, Drumul Lunca Cetatii 12-20, pe care m-am decis sa il vand. Mergand ... (vezi toată discuția)