avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestatie proces verbal ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestatie proces verbal ITM

Buna ziua

Am primit o amenda de 30000ron de la ITM pentru 3 muncitori care au declarat ca lucreaza la firma mea... lucru neadevarat, firma fiind inchisa prin hotarare judecatoreasca la cererea Registrului Comertului... nu intru in amanunte decat daca doriti acest lucru...
Am inteles ca am termen de contestare a procesului verbal 30 de zile... procesul verbal a fost incheiat pe 4 octombrie si a fost trimis de ITM pe 6 octombrie, deci au cam trecut dpdv calendaristic...

Se pot lua in considerare doar 30 de zile lucratoare, astfel incat sa pot face maine contestatia?
Imi puteti sugera un model de contestatie si unde ar trebui sa o depun?

mentionez ca am doua procese verbale, unul de control si unul de constatare si sanctionare a contraventiilor...
la primul, din documentele primite de la ITM rezulta ca "Prezentul proces verbal de control poate fi contestat in conditiile art.1 si 7 din Legea 554/2004"

In schimb, la cel de constatare si sanctionare: "15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia"

Multumesc
Cel mai recent răspuns: blitzmate , utilizator 08:24, 7 Noiembrie 2011
1. Procesul verbal de constatare si sanctionare se contesta in termen de 15 zile la instanta de judecata in raza careia s-a savarsit contraventia ..

2. Procesul verbal de control poate fi contestat in conditiile art.1 si 7 din Legea 554/2004, si anume :
art.7 alin.1 : Înainte de a se adresa instantei de contencios administrativ competente, persoana care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim printr-un act administrativ individual trebuie să solicite autoritătii publice emitente sau autoritătii ierarhic superioare, dacă aceasta există, în termen de 30 de zile de la data comunicării actului, revocarea, în tot sau în parte, a acestuia.
Termenul este calculat pe zile calendaristice si nu pe zile lucratoare ... ultima zi de depunere este dta de 07.nov.2011 ...
Contestatia la acest proces verbal o depunei la ITM.
Multumesc pentru raspuns

Insa, tinand cont de faptul ca Procesul verbal de constatare si sanctionare este incheiat ca urmare a Procesului verbal de control, in cazul in care maine il contest pe acesta din urma si obtin anularea sa(cel putin asa sper) nu ar fi normal sa nu mai produca efecte nici PV de constatare si sanctionare?
Intr-adevar, asa este ...insa daca se anuleaza pv de control trebuie constatata si nulitatea pv de constatare si sanctionare ...
freeelis a scris:

Intr-adevar, asa este ...insa daca se anuleaza pv de control trebuie constatata si nulitatea pv de constatare si sanctionare ...

MULTUMESC
Sper sa am succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv control itm ela15 ela15 In urma unui control din partea ITM s-a intocmit un proces-verbal de control si un pv de constatare si sanctionare a contraventiilor. Care-i procedura de ... (vezi toată discuția)
Cum pot contesta un raport itm augustin39 augustin39 unde se poate depune o contestatie al unui raport facut de itm in urma unui control facut in urma unei sesizari al unui angajat cu privire la unele neregulila ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv itm roxanabra1 roxanabra1 buna ziua in data de 3 -10 s-au prezentat la sediul firmei 2 inspectori itm impreuna cu politistul de sectie . au fost gasiti 2 angajati din cei 4 carora li ... (vezi toată discuția)